Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση αποδεικνύει κάθε μέρα το ενδιαφέρον της για το Περιβάλλον

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση αποδεικνύει κάθε μέρα το ενδιαφέρον της για το Περιβάλλον

Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες θα παρουσιάσει ο Κωστής Χατζηδάκης, την ερχόμενη εβδομάδα, από το βήμα της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, στη Μαδρίτη, τέθηκαν σήμερα επί τάπητος στην καθιερωμένη πια συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας και υπηρεσιακών παραγόντων με τους εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων.

«Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα θέματα του περιβάλλοντος αποδεικνύεται τόσο από τις τοποθετήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, όσο και από τον βασικό μας στόχο για απολιγνιτοποίηση της χώρας, το ΕΣΕΚ, αλλά και την τακτική μας επαφή με εσάς, τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων, η οποία για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία» σημείωσε στην έναρξη της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης, υπενθυμίζοντας ότι συμμετοχή στην προετοιμασία τού υπό επεξεργασία ΕΣΕΚ, είχαν τα ελληνικά γραφεία της Greenpeace και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF).

Για «ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο, με ρεαλιστικούς στόχους και πολιτικές, που μεταφράζονται σε 44 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να δρομολογηθούν τάχιστα» έκανε λόγο από την πλευρά της η γγ Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Εκ μέρους των οργανώσεων ετέθησαν πολλά θέματα, με κύρια την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και κυρίως των αιολικών πάρκων, ζήτημα για το οποίο «απαιτείται κοινωνική συναίνεση και ως εκ τούτου αποκλείονται διαδικασίες fast track» -όπως ανέφερε ο Ν. Χαραλαμπίδης από την Greenpeace- το έργο της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, την ηλεκτροκίνηση, την προστασία της βιοποικιλότητας, την αποθήκευση ενέργειας και τη θαλάσσια χωροταξία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS