H στροφή Τσίπρα στον ρεαλισμό

H στροφή Τσίπρα στον ρεαλισμό

Μετά τις εντυπωσιακά προβεβλημένες επισκέψεις του σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους ύμνους στην επιχειρηματικότητα και την προσέλευση επενδύσεων (τομείς-κόκκινο πανί για τον προεκλογικό και πρώιμα κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ), και τις εξαγγελίες του περί επερχόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» (σε αντικατάσταση της... απλής ανάπτυξης, που υποτίθεται έπρεπε να έχει έρθει από πέρσι...), ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε τα «εγκαίνια» της Ιονίας Οδού για να παρουσιάσει έναν διαφορετικό κυβερνητικό σχεδιασμό. Ο οποίος, μαζί με τις «ρεαλιστικές» εξαγγελίες που θα κάνει στην ΔΕΘ αμέσως μετά τις συνομιλίες του με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σκοπεύει στην αλλαγή του δυσμενούς για την κυβέρνηση κλίματος και το... άτυπο στρώσιμο ενός μακρού προεκλογικού χαλιού.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Ήπειρο, την φτωχότερη περιοχή όχι μόνον της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέμενε (κάτι που είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει στην ΔΕΘ) ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι το όραμα της «νέας εποχής» η οποία θα έρθει στην χώρα μετά την έξοδο της από τα μνημόνια. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε μόνο στην γνωστή (και από τον κ,. Φλαμπουράρη) επεξήγηση του όρου «δίκαιη», δηλαδή ότι θ’ αφορά στους περισσότερο αδικημένους και όσους επλήγησαν από την κρίση, αλλά προσέθεσε και τον «χωρικό προσδιορισμό» της.

«Η δικαιοσύνη, δεν είναι μόνο ανάμεσα στις τάξεις, τα στρώματα, τις κοινωνικές τάξεις και την διαστρωμάτωση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, αλλά ανάμεσα και στις περιφέρειες. Στις φτωχές και εγκαταλελειμμένες περιφέρειες, που για χρόνια έπαιρναν πολύ μικρό ποσοστό των αναπτυξιακών δαπανών από την μια, και τις άλλες του κέντρου που έπαιρναν την μερίδα του λέοντος...»

Οι έρευνες που διενεργούνται για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, δείχνουν ότι η απαξίωση και η δυσπιστία προς την κυβέρνηση που στα αστικά κέντρα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, έχει αρχίσει και διαχέεται και στην επαρχία. Εξ’ ου και οι «περιφερειακές διασκέψεις ανάπτυξης» που καθιέρωσε προ μηνών η κυβέρνηση, οι συχνές επισκέψεις του κ. Τσίπρα στην επαρχία, και τώρα ο «χωρικός προσδιορισμός» της ανάπτυξης της «νέας εποχής», στον οποίον θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ