H ΕΕ βάζει «πλάτη» στα κράτη-μέλη για τον κορωνοϊό – Τι ποσά αφορούν την Ελλάδα

H ΕΕ βάζει «πλάτη» στα κράτη-μέλη για τον κορωνοϊό – Τι ποσά αφορούν την Ελλάδα

Μια ιστορική απόφαση, η οποία αν περάσει από τους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα αλλάξει ριζικά την οικογένεια της Ευρώπης, έλαβε χθες η Κομισιόν.

Ιστορική ως προς το ότι δεν αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια μικροσυμβιβασμών, αλλά για μια γενναία πρόταση που συμβάλει στην περαιτέρω οικονομική ολοκλήρωση της ΕΕ.

Κι αυτό γιατί το «μπαζούκας» της Επιτροπής είναι ουσιαστικά η χρηματοδότηση της έκδοσης κοινού χρέους. Η Ευρώπη αναλαμβάνει να διαχειριστεί συνολικά το χρέος.

Από την άλλη ένα τόσο γενναίο πακέτο μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της παραπαίουσας λόγω κοροναϊού, ευρωπαϊκής (και παγκόσμιας) οικονομίας.

Πώς γίνεται η κατανομή

Μεγάλη είναι η ανατροπή –προς το θετικό- και για την Ελλάδα, η οποία εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να πάρει πάνω από 10 δις ευρώ, αλλά τελικά μπορεί να διεκδικήσει ένα ποσό άνω των 32 δις ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία, από την κατανομής των 750 δισ. ευρώ ανά κράτος η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει επιπλέον ποσό 43,5 δισ. ευρώ μεικτά ή 33,4 δισ. ευρώ καθαρά αν αφαιρεθεί η εθνική συνδρομή (10,1 δισ. ευρώ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS