Η ατζέντα της επίσκεψης Τζεντιλόνι - Τι αναμένει η ελληνική πλευρά

Η ατζέντα της επίσκεψης Τζεντιλόνι - Τι αναμένει η ελληνική πλευρά

«Η Ελλάδα θα επιδιώξει να διαδραματίσει ενισχυμένο ρόλο την επόμενη διετία των μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη και αυτόν τον στόχο υπηρετούν οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες αυτήν την περίοδο, αλλά και επισκέψεις Ευρωπαίων ηγετών στην Ελλάδα όπως αυτή του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και του Ιταλού πρωθυπουργού Τζεντιλόνι», εκτιμούν στην κυβέρνηση, όπου διακρίνουν «παράθυρο ευκαιρίας» για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό αναδεικνύουν ως στόχο την ενίσχυση του συντονισμού με τη Γαλλία και την Ιταλία και τη «δυναμική παρουσία των χωρών του Νότου στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, που θα γίνει στο Ταλίν στις 28/9 στη Σύνοδο Κορυφής, στη Σύνοδο του Νότου στη Λευκωσία στις 9-10/10 και στο Γκέτεμποργκ στη Σύνοδο Κορυφής στις 17/7 για την Κοινωνική Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός φέρεται να εντοπίζει κοινά σημεία στη στρατηγική της κυβέρνησης με την αντίστοιχη της Γαλλίας και της Ιταλίας και πρόκειται να καταθέσει κείμενο με προτάσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι. Αναφορικά με την 1η Διακυβερνητική Σύνοδο, στην κυβέρνηση σημειώνουν ότι η Ιταλία έχει τέτοιου είδους συνεργασία μόνο με την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η ατζέντα περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Ευρωπαϊκά θέματα: Μέλλον της Ευρώπης, Νέα Αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης
  • Οικονομικά θέματα: Έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ΑΟΖ και ενεργειακά.
  • Μεταναστευτικό
  • Δυτικά Βαλκάνια
  • Ευρωτουρκικές σχέσεις

    Σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης με Τρίτες χώρες

Επιπλέον, υπογράφονται διμερείς συμφωνίες στους τομείς των επενδύσεων (συμφωνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A), συμφωνία για ζητήματα πολιτισμού και μνημόνιο συνεργασίας για προώθηση αγροτικών προϊόντων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο χονδρεμπόριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ