Γιούνκερ σε Τσίπρα: Η χώρα είναι σε καλό δρόμο, αν και η ανεργία δεν μειώνεται με ικανοποιητικό ρυθμό

tsipras giounker maximouΟ πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και υποστήριξε πως η συνάντηση γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα.

«Είμαι βέβαιος ότι θα ανταλλάξουμε απόψεις για να σταθεροποιήσουμε την ειλικρινή σχέση με την Κομισιόν σε μια στιγμή που η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει σε μια δίκαιη ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε πέρυσι, με την ίδια σοφία θα κινηθούμε στο εξής, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών μας», ανέφερε.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες απ’ ό,τι σήμερα, γιατί η Ελλάδα δεν ήταν στον καλό δρόμο και γιατί η Ευρώπη και η Ελλάδα είχαν κάνει λάθη».

Παράλληλα, ανέφερε πως από τότε «συναντηθήκαμε πολύ συχνά, και μέρες και νύχτες, για να αμβλύνουμε τις γωνίες. Σήμερα η χώρα είναι στον σωστό δρόμο, ακόμα και η ανεργία μειώνεται, αν και όχι με ικανοποιητικό ρυθμό».

Ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε και στον πρωθυπουργό πως για πρώτη φορά βασικό θέμα της συζήτησής τους δεν θα είναι το πρόγραμμα, αλλά το προσφυγικό, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως αντιλαμβάνεται τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ