Βρούτσης: Δεσμευτικά και υποχρεωτικά τα μέτρα για μείωση 40% στα ενοίκια

Βρούτσης: Δεσμευτικά και υποχρεωτικά τα μέτρα για μείωση 40% στα ενοίκια

Σε διευκρινίσεις για τα έκτακτα μέτρα για την στήριξη της οικονομίας που λήφθηκαν λόγω της κρίσης του κορωνοϊού προχώρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Βρούτσης απαντώντας στην ερώτηση αν οι ιδιοκτήτες μπορούν να αρνηθούν μία μείωση 40% στο ενοίκιο ξεκαθάρισε ότι η ΠΝΠ είναι δεσμευτική για όλους. «Δεν υπάρχει “δεν το κάνω”, υπάρχει ο νόμος. Στη βάση αυτή λοιπόν αυτά τα οποία υποβάλλονται ως έντυπα στην Εργάνη και για επιχειρήσεις και για εργαζόμενους είναι δεσμευτικό και υποχρεωτικό για όλους», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί ολόκληρο στους εργαζόμενους. Μάλιστα, στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που λειτουργούν, θα καταβληθεί το προβλεπόμενο διάστημα, δηλαδή την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε ότι αφορά στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν την λειτουργία τους με κρατική εντολή, το επίδομα του Πάσχα, θα δοθεί έως τις 30 Ιουνίου, ενώ τη διαφορά που θα υπάρξει από το διάστημα που η επιχείρηση παραμένει κλειστή (από μέσα Μαρτίου έως τέλη Απριλίου) θα την καταβάλει το υπουργείο μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Πάντως, ο υπουργός, προέτρεψε όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα «ακόμα και αν συγκαταλέγονται τις πληττόμενες» να καταβάλλουν το επίδομα στους εργαζομένους στην ώρα τους.

Αναφορικά με το επίδομα των 800 ευρώ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι οι διαδικασίες υποβολής στην πλατφόρμα παρατάθηκαν «μέχρι τις 10/4 λόγω της επέκτασης του αριθμού των ΚΑΔ».

Σχετικά με τις εισφορές, ο υπουργός ανέφερε ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες πάνε να πληρώσουν τις εισφορές του Φεβρουαρίου, θα μπορούν να καταβάλουν το ποσό έως τις 10 Απριλίου «έχοντας μείωση της τάξης του 25%».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ