Γεροβασίλη: Πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη η πρακτική χωρών της Ε.Ε. στο προσφυγικό

gerovasili

Εξαιρετικά σύνθετη χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό, καθώς, όπως ανέφερε, ακόμη κι αυτά που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, σήμερα φαίνεται να αμφισβητούνται από κατώτερους αξιωματούχους κρατών-μελών ή μη της Ε.Ε.

Η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε την πρακτική αυτή χωρών της Ε.Ε. πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη, αναφέρθηκε στο διάβημα της ελληνικής πλευράς προς την Αυστρία και προανήγγειλε «και άλλες ενέργειες που κρίνονται αναγκαίες για τη διευθέτηση του ζητήματος».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα μας είναι σε διαρκή επαφή με την ολλανδικη προεδρία της Ε.Ε. Πρόσθεσε ότι η Αθήνα αναμένει την απόφαση για συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ενώ επισήμανε ότι το επιχειρησιακό πλάνο του ΝΑΤΟ δεν έχει ολοκληρωθεί ακομη, γιατί προβάλλει αντιρρήσεις η Τουρκία.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί όποια κατάσταση προκύψει λόγω αυξημένων ροών, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως αν χρειαστεί θα ζητηθεί οικονομική στήριξη.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις αξίες της ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με όρους μη καταπάτησης των δικαιωμάτων, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε απέναντι με μερικές χώρες που παραβιάζουν συμφωνίες στις οποίες οι ίδιες συντάχθηκαν και συμφώνησαν».

Η κ. Γεροβασίλη διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο κ. Μουζάλας είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας τη δυσφορία της κυβέρνησης για αυτές τις φήμες. Τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες διαχείρισης του προσφυγικού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ