Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο

«Η κυβέρνηση έχει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο, που θα ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας» δηλώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ερωτηθείς εάν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει:«Σκοπός μιας υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής είναι να προλαμβάνει τα θερμά επεισόδια και υποχρέωση μιας αποτελεσματικής εθνικής άμυνας να τα διαχειρίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξυφάνει ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο, που θα ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας. Γνώμονας είναι πάντοτε η διασφάλιση κάθε χιλιοστού εθνικής κυριαρχίας, χωρίς την έκθεση της χώρας σε αχρείαστους κινδύνους».

Για το αν εξετάζει η κυβέρνηση ως ενδεχόμενο την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Ελληνοτουρκικά, ο υπουργός Επικρατείας, απαντά στη συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά»: «Στη διένεξή μας με την Τουρκία σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης η Ελλάδα έχει με το μέρος της το Διεθνές Δίκαιο. Υπό το πρίσμα αυτό, αποτελεί ασφαλώς εναλλακτική δυνατότητα της ελληνικής διπλωματίας η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο στον κατάλληλο χρόνο».

Τέλος, στην ερώτηση «τι προσδοκά η κυβέρνηση από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 Ιανουαρίου» ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντά στα «Παραπολιτικά»:« Στη συνάντησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός θα προωθήσει ζητήματα που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα και θα συζητήσει τη διεθνή κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή μας. Είναι αυτονόητο ότι, στο πλαίσιο της διεθνούς διπλωματίας, η οποία βεβαίως καταλαμβάνει και συνέργειες στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας, μοναδικός γνώμονας θα είναι η εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων, χωρίς να παραγνωρίζονται οι μακροχρόνιες στρατηγικές μας συμμαχίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS