Γεωργιάδης: Μείωση ενοικίου μόνο για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές

Γεωργιάδης: Μείωση ενοικίου μόνο για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές

Το ενδεχόμενο να παραταθεί η ρύθμιση για τη μείωση των ενοικίων έως το τέλος του έτους απέκλεισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς δεν θα το άντεχε ο κρατικός προϋπολογισμός.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τo μέτρο θα συνεχισθεί μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή. ενώ παραδέχθηκε ότι είχε σχηματισθεί λάνθασμένη εντύπωση για παράταση του μέτρου, διευκρίνισε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται διότι θα αποτελούσε παρέμβαση του κράτους στην αγορά ακινήτων, ενώ θα προκαλούσε προβλήματα και σε εκείνα τα ακίνητα που έχουν αγοραστεί με δάνεια.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και τις προοπτικές της επόμενης ημέρας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ανοίγουν μεν, το αν θα αντέξουν είναι μια άλλη ερώτηση». Πρόσθεσε όμως ότι θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και ότι η κυβέρνηση έχει εστιάσει τις προσπάθειές την στην επανεκκίνηση του τουρισμού, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα έχουν και τα καταστήματα πελάτες και ότι θα αντέξουν. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχουν τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία για τη διάθεση κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις, ώστε να αντεπεξέλθουν με τα έξοδά τους.

«Όσο περισσότερο μπορούμε να βοηθήσουμε την οικονομία θα το κάνουμε», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παραχωρηθεί επιπλέον χώρος τραπεζοκαθισμάτων για τα καταστήματα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε συνεχή συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους και λαμβάνει τις ανάλογες αποφάσεις επιστροφής στο μέτρο του εφικτού στην κανονικότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS