Γεωργιάδης για μεταναστευτικό: Το 2020 θα αρχίσουν μαζικές απελάσεις μεταναστών στην Τουρκία

Γεωργιάδης για μεταναστευτικό: Το 2020 θα αρχίσουν μαζικές απελάσεις μεταναστών στην Τουρκία

Τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις εκρηκτικές διαστάσεις που έλαβε το προσφυγικό στη Μόρια περιέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το μεταναστευτικό και τη στρατηγική της κυβέρνησης ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε αρχικά ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση τόνισε ότι «τα λεγόμενα push-backs, δηλαδή το να εμποδίσεις μία βάρκα να έρθει βάζοντας μπροστά μία βάρκα δική σου, απαγορεύεται ρητώς από το διεθνές δίκαιο. Push-backs δεν γίνονται».

Αναφερόμενος στην πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «μάθαμε από τον αρμόδιο Υπουργό πόσα χρόνια χρειάζεται, με τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να φτάσει η Ελλάδα να απελάσει κάποιον. Ακριβώς δέκα χρόνια. Για αυτό και τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια έγιναν μόλις 1.837 απελάσεις. Εφυγαν δηλαδή μόνο όσοι ήθελαν να φύγουν από μόνοι τους. Με τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την επόμενη εβδομάδα, τα δέκα χρόνια θα γίνουν έξι μήνες. Μέσα στο 2020 θα αρχίσουν επιτέλους οι μαζικές απελάσεις στην Τουρκία» σημείωσε.

Γεωργιάδης για μεταναστευτικό: Διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών

Αναλύοντας τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος Χρυσοχοΐδη για το μεταναστευτικό, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως πλέον «όταν φτάνει η βάρκα και πιάνουν αυτούς τους ανθρώπους, εντός τριών ημερών, θα βγαίνει η πρώτη απόφαση που θα διαχωρίζει εάν ανήκουν στο υψηλό προσφυγικό προφίλ ή στο χαμηλό».

Οπως είπε, «όσοι έχουν υψηλό προσφυγικό προφίλ, δηλαδή περίπου το 7%, θα πηγαίνουν σε ανοιχτά κέντρα και θα συνεχίζουν τη διαδικασία για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Όσοι έχουν χαμηλό μεταναστευτικό προφίλ, δηλαδή το 93%, θα μπαίνουν σε κλειστού τύπου κέντρα, θα μένουν για έξι μήνες για να τελειώσει η διαδικασία του πρώτου και του δεύτερου βαθμού του αιτήματος και μετά θα στέλνονται πίσω στην Τουρκία».

Με τον τρόπο αυτό, προσέθεσε, ο κ. Γεωργιάδης, «εάν οι άνθρωποι που πληρώνουν 1.500 και 2.000 δολάρια για να περάσουν απέναντι ξέρουν ότι σε 4 μήνες θα είναι πάλι πίσω, θα σταματήσουν να πληρώνουν χρήματα για να έρθουν στην Ελλάδα και θα πάνε σε άλλη χώρα. Όταν λοιπόν η Ελληνική Δημοκρατία υπερασπιστεί το έδαφός της, με όποιο νόμιμο τρόπο μπορεί, το ρεύμα αργά ή γρήγορα προς την Ελλάδα θα ανακοπεί, διότι κανείς δεν θα πληρώνει τόσα λεφτά για να πάει σε μια χώρα που θα τον στέλνει πίσω».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS