Γεωργιάδης για Ερντογάν: Ας μην «τσιμπάμε» τόσο εύκολα

Γεωργιάδης για Ερντογάν: Ας μην «τσιμπάμε» τόσο εύκολα

Τα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στην Αγία Σοφιά, με αφορμή τους τουρκικούς εορτασμούς για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το κυβερνητικός στέλεχος επεσήμανε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμένει «πάντα προκλητικός», ενώ τον κάλεσε να επιλέξει «τι σχέσεις θέλει με την Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι η Αθήνα επιθυμεί καλή γειτονία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επεκτατικές βλέψεις ή πολεμική διάθεση.

«Εάν η δική μας καλή διάθεση εκλαμβάνεται ως αδυναμία κάνουν πολύ μεγάλο λάθος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Πόλης, η Τουρκία διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων έξω από την Αγία Σοφιά.

Μάλιστα, οι θρησκευτικές αρχές της γειτονικής χώρας προχώρησαν στην ανάγνωση του κορανίου από το εσωτερικό του ιστορικού μνημείου, το οποίο αποτελεί μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο κ. Γεωργιάδης, παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξαγγελία τουρκικών γεωτρήσεων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

«Την ιδέα ότι θα πάει να τρυπήσει δεξιά και αριστερά την έχουμε ξανακούσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει τρυπήσει. Επιπλέον θα σας πω ότι σήμερα αν κάποιος σκεφτόταν να τρυπήσει, και νόμιμος να ήταν, οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι τέτοιες, που κάθε φορά που θα τρυπούσες θα έχανες μερικά δισεκατομμύρια. Ας μην τσιμπάμε τόσο εύκολα»

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα δεν φοβάται αυτά που λέει ο Ερντογάν. Οι κόκκινες γραμμές γνωστές και δεδομένες, οι σύμμαχοί μας ενημερωμένοι και ο Ερντογάν απολύτως βέβαιος για τις συνέπειες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS