Γεωργιάδης: Δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ

Γεωργιάδης: Δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ

Το «παρών» στο «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027» έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

«Η Κυβέρνηση τους τελευταίους 6 μήνες έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσουμε στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ξέρετε, ωραία είναι να λέμε ότι είμαστε πρωταθλητές και πάμε καλά αλλά στο τέλος υπάρχει ένα ταμείο το οποίο εάν δεν απορροφηθεί θα έχουμε όλοι μας αποτύχει. Και δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε χρήματα. Δεν μπορεί σε μία Ελλάδα που έχεις κόψει συντάξεις, που έχεις αφήσει ανθρώπους πίσω και που προσπαθείς να τους βοηθήσεις να φύγουν μπροστά, να χάνεις χρήματα. Είναι απαράδεκτο. Και δεν θα χάσουμε», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης.


Ο υπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους των περιφερειών να συμμετάσχουν στο διάλογο και όπως είπε σκοπός είναι: «τα χρήματα να πιάσουν τόπο, να μην τα σκορπίσουμε όπως πολλές φορές τα είχαμε σκορπίσει στο παρελθόν, αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε για κάτι που θα μείνει και θα παράγει πλούτο για τους Έλληνες και αφού τελειώσει το νέο ΕΣΠΑ».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας που διέπει τα κοινοτικά προγράμματα, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προανήγγειλε ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

 

Αύξηση κονδυλίων

Αίτημα για αύξηση κατά 20% των κονδυλίων που θα λάβει η Ελλάδα τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ έχει καταθέσει η χώρα, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης.

Οπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές για την Ελλάδα προκρίνεται το ποσό των 19,2 δισ. ευρώ αλλά οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται περί το καλοκαίρι ενώ σήμερα στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος να λάβει η Ελλάδα το ποσό των 21 δισ. ευρώ εν όψει της προγραμματικής περιόδου 2021 - 2027.

 

Πατούλης: Δρομολογείται Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Αττικής

«Η περιφέρεια Αττικής, παίρνοντας τη σκυτάλη από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δρομολογεί στο προσεχές διάστημα το Πρώτο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Αττικής, όπου μαζί με τους δήμους, τους κοινωνικούς και οικονομικούς μας εταίρους θα συζητήσουμε τις ανάγκες, τις προοπτικές και τις δυνατότητες του νέου ΠΕΠ Αττικής» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι η περιφέρεια Αττικής, έχοντας αποστείλει τις προτάσεις της προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της κοινής πιλοτικής πρότασης για την αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS