Γεννηματά: "H ύφεση επέστρεψε, η ανεργία μεγαλώνει, το χρέος εκτινάσσεται"

genimata fofi 740

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το κλειστό Γήπεδο του Σπόρτινγκ, όπου μίλησε στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, μίλησε για τη δημιουργία του μεγάλου συνασπισμού πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, απευθύνοντας νέο κάλεσμα στον ευρύτερο χώρο.

«Μέρα με τη μέρα διευρύνουμε τον ζωτικό μας χώρο», είπε, κηρύσσοντας ‘ανένδοτο’ κατά του φασισμού και της ρητορικής του φόβου που σπρώχνει τις κοινωνίες προς τα άκρα. Αναφερόμενη στο προσφυγικό, υποστήριξε ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί ως μείζον διεθνές και ευρωπαϊκό θέμα, χαρακτηρίζοντας απαραίτητη τη βοήθεια προς την χώρα μας. «Ας το έχει καλά στο μυαλό του αυτό ο πρωθυπουργός αύριο στη Σύνοδο», είπε, «όχι άλλες υποχωρήσεις, όχι άλλα λάθη».

Υποστηρίζοντας πως πριν από έναν χρόνο, η χώρα έβλεπε φως στο τούνελ, χαρακτήρισε ‘χαμένο’ χρόνο, αυτόν της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση έχει ολοκληρωτικά εγκλωβιστεί στην μέγγενη του μνημονίου της», είπε, κατηγορώντας τις δυνάμεις που την συναποτελούν πως έχουν γίνει συνειδητά μνημονιακοί.

«Ο κ.Τσίπρας μας διαβεβαίνε ότι θα παίζει τον ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη. Τελικά μας χορεύουν στο ταψί», είπε, μιλώντας για ‘βαρύ’ κόστος για όλους από τη δεκάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η ύφεση επέστρεψε, η ανεργία μεγαλώνει, το χρέος εκτινάσσεται. Οι Τράπεζες δόθηκαν αντί «πινακίου φακής» σε ξένα funds. Αυτά είναι τα κοράκια του κ. Τσίπρα που έγιναν αρνάκια. 30 δισ. περίπου έχασαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι μέτοχοι, τα Ασφαλιστικά ταμεία με την εξαΰλωση της αξίας των μετοχών τους. Τα νοικοκυριά επιβαρύνονται με νέους φόρους, τα σπίτια απειλούνται με πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη αλλά τελικά φαίνεται ότι πάμε στο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη», είπε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ακόμα και για το ‘παράλληλο πρόγραμμα’, το οποίο χαρακτήρισε ‘νέα απάτη’, αφού ‘ξαναψηφίζει’, όπως είπε, παλιότερα μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, «δεν λέμε όχι σε όλα που θέλει η Δεξιά για να πάρει τη ρεβάνς. Δε λέμε ναι σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας», είπε, καλώντας εκ νέου σε εθνική συνεννόηση μέσω διαλόγου, που θα γίνεται όμως ενώπιον του λαού μέσα στη Βουλή.

«Όχι όπως έγινε με το ασφαλιστικό όπου ο κ. Τσίπρας μας ζήτησε να συμφωνήσουμε στην διατύπωση μιας ευχής για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Αντί ευχής εμείς του δίνουμε ένα μεγάλο Ατού, με την κατηγορηματική άρνησή μας να ψηφίσουμε μείωση συντάξεων, όπως πράξαμε και τον Δεκέμβριο του 2014. Ας το αξιοποιήσει. Ας διαπραγματευτεί επιτέλους», είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ