Ερευνάται για προδοσία ο Τραμπ - «Προεδρική παρενόχληση!» απαντά ο ίδιος

Ερευνάται για προδοσία ο Τραμπ - «Προεδρική παρενόχληση!» απαντά ο ίδιος

«Απασφάλισε» ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωση της έναρξης ερευνών εναντίον του, με το ερώτημα παραπομπής του, από την Νάνσι Πελόζι.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο twitter, έκανε λόγο για «ανοησίες» και «κυνήγι μαγισσών», αλλά και για... προεδρική παρενόχληση(!) στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον ρίξουν από την Προεδρία, πριν τις εκλογές του 2020.


«Μια τόσο σημαντική ημέρα στα Ηνωμένα Έθνη, τόση πολύ δουλειά και τόση επιτυχία, και οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν σκοπίμως να την διαλύουν και να την απαξιώσουν με περισσότερες έκτακτες ειδήσεις με ανοησίες ενός Κυνηγιού Μαγισσών» έγραψε ο Τραμπ στο twitter και αναρωτήθηκε: «Μπορείτε να το πιστέψετε;».


Πελόζι: «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»
Λίγο νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι η Βουλή ξεκινά μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Η Βουλή, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

"Συνεπώς, σήμερα, ανακοινώνω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προχωρά προς μια επίσημη έρευνα παραπομπής", δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι. "Ο προέδρος πρέπει να λογοδοτήσει. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου", πρόσθεσε.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει σε μια επίσημη έρευνα σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής», δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εποπτείας, Ρίτσαρντ Νιλ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, ο Νιλ είπε ότι εκείνη αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο, μια θέση που συμμερίζονται και οι πρόεδροι άλλων Επιτροπών.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Πελόζι κατηγόρησε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζόζεφ Μαγκουάιρ ότι- με εντολή της κυβέρνησης Τραμπ- παραβιάζει τον νόμο, επειδή δεν παραδίδει στο Κογκρέσο την καταγγελία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Η καταγγελία, που υποβλήθηκε τον Αύγουστο, αφορούσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στα τέλη Ιουλίου ο Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορείται ότι πίεσε τον Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Εγκριση Τραμπ για δημοσιοποίηση της συνομιλίας
Στο μεταξύ, την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως», προκειμένου να δημοσιοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ζελένσκι.

«Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στα Ηνωμένα Έθνη όπου εκπροσωπώ τη χώρα μας, όμως ενέκρινα τη δημοσιοποίηση αύριο (Τετάρτη) του πλήρους απομαγνητοφωνημένου κειμένου της τηλεφωνικής συνομιλίας μου με τον Ουκρανό πρόεδρο», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Συμπλήρωσε ότι έτσι θα αποδείξει ότι δεν άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι, ενώ κατηγόρησε ξανά τους Δημοκρατικούς ότι επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών.

Μπάιντεν: Αν συνεχίσει να χλευάζει τον νόμο, δεν αφήνει επιλογές
Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε να συμμορφωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ με τις έρευνες στο Κογκρέσο, για την επικοινωνία του με τον Ζελένσκι.

«Αν συνεχίσει να χλευάζει τον νόμο, κατά την άποψή μου, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αφήσει στο Κογκρέσο άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής του», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Γερουσία ζητά να λάβει το Κογκρέσο την καταγγελία του «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος» σε βάρος του Τραμπ
Την ίδια ώρα, η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητείται να υποβληθεί στις Επιτροπές Πληροφοριών του Κογκρέσου –τόσο σε εκείνη της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και σε εκείνη της Γερουσίας– η καταγγελία που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του να στηρίξουν αυτό το ψήφισμα.

"Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια νομικά έγκυρη ή σοβαρή αιτία" να προβάλει κανείς αντιρρήσεις, είπε ο Τσακ Σούμερ, υποστηρίζοντας ότι ο μοναδικός λόγος θα ήταν "να προστατευθεί ο πρόεδρος από την απόδοση ευθυνών".

Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι για τις έρευνες σε βάρος του Τραμπ
Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ με την διαδικασία έρευνας σε βάρος του Τραμπ, έφερε και την άμεση αντίδραση από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Ο επικεφαλής τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακκάρθι, εξέφρασε την αντίθεσή του για την έρευνα σε βάρος του Τραμπ, με το ερώτημα της παραπομπής, κάνοντας λόγο για μονομερή απόφαση από την Νάνσι Πελόζι.

«Η πρόεδρος Πελόζι τυγχάνει να είναι πρόεδρος αυτής της Βουλής, αλλά δεν μιλά εκ μέρους της Αμερικής όταν πρόκειται για αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί μονομερώς να αποφασίσει ότι βρισκόμαστε σε μια έρευνα παραπομπής», είπε στους δημοσιογράφους ο ΜακΚάρθι.



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ