Επιστρέφει το κουαρτέτο των δανειστών στην Αθήνα

thesmoi kouarteto

Το κουαρτέτο των δανειστών πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ξαναρχίσει η αξιολόγηση του ελληνικούπρογράμματος με ασφαλιστικό, φορολογικό, δημοσιονομικά και κόκκινα δάνεια να παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Σύμφωνα με το enikonomia.gr, οι θεσμοί θεωρούν βέβαιο ότι την επόμενη εβδομάδα οι βασικές ομάδες διαπραγμάτευσης από την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τον ΕΜS θα βρεθούν στην Αθήνα αποφεύγοντας να γίνουν σαφείς για το αν αυτό θα συμβεί στην αρχή ή στο τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο κανείς δεν αρνείται ότι ακόμη υπάρχουν διαφορές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, στον τρόπο εκκαθάρισης των κόκκινων δανείων και σίγουρα στο δημοσιονομικό κενό το οποίο θα πρέπει να κλείσει μέχρι και το 2018.

Από την άλλη πλευρά, όμως, τουλάχιστον οι «ευρωπαϊκές» ομάδες εμφανίζονται σε αυτήν τη φάση να ταυτίζονται με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης και του βασικού διαπραγματευτή του υπουργού οικονομικών για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Μια παράταση του «διαλείμματος» πέραν των δύο εβδομάδων από την πρώτη φάση της αξιολόγησης εκτιμάται ότι όξυνε το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί για την Ελλάδα μετά και τις εξελίξεις που αναμένονται με το προσφυγικό κατά τη σύνοδο κορυφής.

Σε δεύτερη ανάγνωση, μια μεγαλύτερη καθυστέρηση θα έδινε την εντύπωση ότι η Ευρώπη συνδέει την εξέλιξη της αξιολόγησης παρά το ότι τα δύο θέματα έχουν διαχωριστεί απολύτως από τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των θεσμών επισημαίνουν ότι το διάλειμμα αυτό θα βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα που έχουν ανακύψει με αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες με αφορμή το ασφαλιστικό.

Η ομάδα του ΔΝΤ θα έρθει στην Αθήνα μαζί με τους υπολοίπους αλλά κανείς δεν ξέρει ποια ακριβώς θέση θα κρατήσει, ειδικά μετά το άρθρο-βόμβα του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ