Επιχείρηση Μαξίμου για να πείσουν τους απογοητευμένους συριζαίους

Επιχείρηση Μαξίμου για να πείσουν τους απογοητευμένους συριζαίους

Αγώνα δρόμου, που θα έχει πολύ δύσκολα εμπόδια και απρόβλεπτα αποτελέσματα ξεκινάει το Μαξίμου προκειμένου να πείσει τους απογοητευμένους Συριζαίους ότι τα νέα σκληρά μέτρα είναι... αναγκαία να ληφθούν κι ότι θα πρέπει να περάσουν οι Έλληνες το μαρτύριο της νέας φτωχοποίησης προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των δανειστών, αλλά και κάποιες κυβερνητικές φιλοδοξίες... Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σχεδιαστεί μια επιχείρηση προκειμένου να πειστούν όσο γίνεται περισσότεροι για την συμφωνία.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Χρήστος Τσιγουρής «το νήμα με τους απογοητευμένους ψηφοφόρους οι οποίοι αν και τον ψήφισαν, εμφανίζονται αποστασιοποιημένοι επιχειρεί να ξαναπιάσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να φυλλορροεί υπό το βάρος της συμφωνίας και του νέου κύκλου λιτότητας.

Το κρίσιμο ποιοτικό στοιχείο, όμως που προκύπτει από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων (και στο οποίο στέκεται ιδιαίτερα το κυβερνητικό επιτελείο) είναι το ότι ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δηλώνει απογοητευμένο, εν τούτοις φαίνεται να τηρεί στάση αναμονής και να μην δηλώνει τη μετακίνησή του σε άλλον πολιτικό χώρο, προφανώς περιμένοντας να δει πού πάει η κατάσταση μετά και την ολοκλήρωση της αναμενόμενης ολικής (;) συμφωνίας.

Σε αυτούς στοχεύει η κυβερνητική προσπάθεια για τη δημιουργία του πολιτικού αφηγήματος της «επόμενης ημέρας». Είναι το νέο σχέδιο που ξεκίνησε να ξεδιπλώνει ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά την προκαταρκτική συμφωνία.

Βασικά συστατικά του αποτελούν η ελπίδα ότι η κανονικότητα επιστρέφει και το τέλος των μνημονίων είναι κοντά και η προσδοκία για ανάπτυξη και βεβαίως για καλύτερη καθημερινότητα με προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων. Προς αυτή την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός φαίνεται διατεθειμένος – με τις επισκέψεις του σε κάθε υπουργείο – να δείξει ότι η κυβέρνηση... πατάει γκάζι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ