Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι Ελληνες που ήταν στο εξωτερικό -Αυστηρή καραντίνα 14 ημερών

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν οι Ελληνες που ήταν στο εξωτερικό -Αυστηρή καραντίνα 14 ημερών

Με τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του κορωνοϊού, η ελληνική πλευρά κάνει σημαντικές προσπάθειες για τον επαναπατρισμό Ελλήνων.

Χθες έγιναν αρκετές κινήσεις, με την πρεσβεία της χώρας στην Πολωνία και την Ισπανία, να περιμένουν τους Ελληνες που διαμένουν εκεί, για να αιτηθούν εισιτήρια, ενώ άμεσα επιστρέφουν από το Ιράκ, οδηγοί που είναι εγκλωβισμένοι εκεί εδώ και τρεις εβδομάδες.

Εκτακτη πτήση από Πολωνία για επαναπατρισμό

Χθες, η πρεσβεία της Ελλάδος στη Βαρσοβία ανακοίνωσε ότι η Aegean έχει προγραμματίσει για το Σάββατο έκτακτη ειδική πτήση για την επιστροφή Ελλήνων που βρίσκονται στην Πολωνία. Το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας θα είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί (τοπική) όπου θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήρια επιστροφής τους στην Ελλάδα. Οσοι θέλουν να επιστρέψουν στην χώρα, θα πρέπει να δώσουν τα στοιχεία τους ως σήμερα στη 1 το μεσημέρι (τοπική).

Πτήσεις και από Ισπανία

Παράλληλα, έγινε γνωστό από την Aegean, πως θα γίνουν ειδικές πτήσεις και από την Ισπανία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων που βρίσκονται κυρίως στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη. Υπάρχουν εκεί πολλοί φοιτητές που ταξίδεψαν με το πρόγραμμα Erasmus, καθώς και τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί λόγω των έκτακτων μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Έχουν προγραμματιστεί τρεις ειδικές πτήσεις, οι οποίος θα είναι οι εξής:

Α3-4701 από Μαδρίτη προς Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
Α3-4703 από Μαδρίτη προς Αθήνα την Κυριακή 22 Μαρτίου, με ώρα αναχώρησης 16:00 ώρα Ισπανίας.
Α3-4713 από Βαρκελώνη προς Αθήνα επίσης την Κυριακή, με ώρα αναχώρησης 16:50 ώρα Ισπανίας.

Η ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη μάλιστα, απευθύνει έκκληση προς τους ενδιαφερόμενους, κυρίως σε όσους διαμένουν μακριά από Μαδρίτη και Βαρκελώνη, να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πόλεις αυτές.

«Στις 20/3/2020, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να περιμένουν τηλεφώνημα από την πρεσβεία στους αριθμούς που μας έχουν δώσει. Στο τηλεφώνημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν με ποια ακριβώς πτήση θα ταξιδέψουν για Αθήνα» αναφέρει ακόμα. Επίσης, απευθύνει παράκληση για μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή μέχρι οχτώ κιλά, ανά επιβάτη. Τονίζεται πως όσοι επιστρέψουν στην Ελλάδα, θα υποχρεωθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Βρέθηκε λύση με τους οδηγούς στο Ιράκ

Εν τω μεταξύ, βρέθηκε λύση και με τους εγκλωβισμένους οδηγούς μεταφορών που βρίσκονται εδώ και τρεις εβδομάδες στα σύνορα του Ιράκ και της Τουρκίας. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ναύλωσε ειδική πτήση που θα γίνει παρά την απαγόρευση πτήσεων στο Ιράκ λόγω του κορωνοϊού. Οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην περιοχή, έχουν μάλιστα αναγκαστεί να αφήσουν τα φορτηγά τους στην περιοχή Εμπρίλ.

Ενέργειες Δένδια για επαναπατρισμό Ελλήνων από την Λατινική Αμερική

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας συνεχίζει τις επαφές με ομολόγους του στο εξωτερικό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες επαναπατρισμού πολιτών. Ο υπουργός Εξωτερικών, μετά από συνομιλία με την Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονζάλεζ Λάγια, συμφώνησαν να συνεργαστούν τόσο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων από την Ισπανία, όπως και των Ισπανών που έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Επίσης, συμφώνησαν να γίνουν ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στην Ελλάδα πολίτες που βρίσκονται στην Λατινική Αμερική, με την Ισπανία να διατίθεται να συνδράμει ενεργά στην προσπάθεια αυτή, καθώς και των δικών της πολιτών που βρίσκονται εκεί. Ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και για Ελληνες που βρίσκονταν στο Μαρόκο, αλλά επέστρεψαν προχθές.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS