Γεωργιάδης: Εντός του τριμήνου τελειώνει η πώληση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας

Γεωργιάδης: Εντός του τριμήνου τελειώνει η πώληση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την πώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό DFC.

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις συνομιλίες με τους εργαζόμενους, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ και του πρόεδρου της ΟΝΕΧ, Πάνου Ξενοκώστα.

«Η διαδικασία παίρνει μπρος ώστε σε λίγους μήνες τα ναυπηγεία να έχουν αναγεννηθεί και η ναυπηγική βιομηχανία να γίνει αυτό που πάντα ήταν, το καμάρι της Ελλάδας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι επιδίωξη είναι να επαναληφθεί για την Ελευσίνα το μοντέλο της ΟΝΕΧ στο ναυπηγείο του Νεωρίου, Σύρου. «Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δώσει εντολή στην αρμόδια διεύθυνση Κρατικών Ενισχύσεων να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση. Συναντηθήκαμε στο γραφείο μου και με τις τράπεζες και με τον κύριο Ξενοκώστα που έχουν το lead αυτής της διαδικασίας και οι τράπεζες συμφωνούν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης που τόνισε πως θα έχει συνάντηση με τους κ.κ. Ταβουλάρη, Ξενοκώστα και Παπαθανάση ώστε να προχωρήσει η συναλλαγή.

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε προς τους εργαζομένους πως τα δεδουλευμένα τους θα διασφαλιστούν, καθώς θα κατατεθεί στη Βουλή η νέα τροπολογία παράτασης της σύμβασης με το Πολεμικό Ναυτικό, έτσι ώστε να συνεχιστεί κανονικά η μισθοδοσία, αλλά και η λειτουργία του ναυπηγείου.

Παγιάτ: Η Ελευσίνα κύριο σημείο υποστήριξης Ελλάδας, ΗΠΑ και πλοιοκτητών στην Μεσόγειο
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ, υπογράμμισε το ενδιαφέρον που βλέπουν οι Αμερικανοί επενδυτές για την παραπέρα ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών, στην ενέργεια και τη ναυτιλία και δήλωσε την ικανοποίησή του, που η εταιρία Διεθνούς Αναπτυξιακής Χρηματοδότησης (DFC) συνυπέγραψε με την ΟΝΕΧ επιστολή συνεργασίας με σκοπό την αγορά και ανακαίνιση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Απευθυνόμενους στους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Μια επιτυχημένη επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα κάνει καλό, όχι μόνο σε εσάς τους εργαζόμενους, αλλά και στη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας στο πεδίο του εμπορίου και των επενδύσεων, και θα καθιερώσει ξανά την Ελευσίνα ως ένα κρίσιμο κόμβο μεταξύ άλλων για τη στήριξη τάνκερ μεταφοράς φυσικού αερίου, αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνόκτητος στόλος τάνκερ LNG αποτελεί το 15% του παγκόσμιου τονάζ.

Το όραμα της ΟΝΕΧ, το οποίο μοιράζεται η κυβέρνησή μου, είναι να καταστήσει την Ελευσίνα το κύριο σημείο υποστήριξης Ελλήνων, Αμερικανών και διεθνών πλοιοκτητών στην Ανατολική Μεσόγειο. Με την επένδυση της ΟΝΕΧ, η Ελευσίνα μπορεί να γίνει πάλι μια ευκολία παγκόσμιας κλάσης, για την υποστήριξη της αυξανόμενης μερίδας πλοίων LNG, του 6ου Αμερικανικού Στόλου, πλωτών δεξαμενών επανυγροποίησης φυσικού αερίου, αμυντικών και εμπορικών πλοίων και πλωτών κατασκευών».

O πρέσβης ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας «πόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη ναυτιλιακή σχέση με την Ελλάδα, τη μακρά παράδοση σχέσεων μεταξύ της ελληνικής ναυτιλίας και των ΗΠΑ, την κρίσιμη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στο Αμερικανικό Ναυτικό μέσα από τη Σούδα, και μέσα από τις αυξανόμενες ευκαιρίες που βλέπουμε σε λιμάνια όπως της Αλεξανδρούπολης, ως αποτέλεσμα της διευρυνόμενης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μας. Είμαστε λοιπόν δεσμευμένοι σε αυτή την εταιρική σχέση».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS