«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Φίλη για ακύρωση της πώλησης των όπλων

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Φίλη για ακύρωση της πώλησης των όπλων

Η πρωτοβουλία Φίλη την οποία στην συνέχεια υιοθέτησε και ο βουλευτής Γιώργος Κυρίστης να ζητήσει από την κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία για ιδεολογικούς λόγους περιέπλεξε τα πράγματα στην υπόθεση Καμμένου και δημιούργησε αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο χρόνος που ο πρώην υπουργός παιδείας αποφάσισε να κάνει αυτή την παρέμβαση προφανώς δεν ήταν ο κατάλληλος αν αναλογιστεί κανείς ότι την Δευτέρα υπάρχει η συζήτηση στην Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση θα θελήσει να αξιοποιήσει τις ενστάσεις Φίλη.

Οι αναφορές του ,ότι «είναι βέβαιος ότι στη Βουλή θα δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις στους ισχυρισμούς περί σκανδάλου» καθώς και η τοποθέτηση του ότι ασκεί κριτική «από τη σκοπιά της Αριστεράς» επειδή η Σ. Αραβία εμπλέκεται στον εμφύλιο της Υεμένης πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αφού όλοι κατέγραψαν την πρόθεση του να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή.
Κάποιοι από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για αυτή την εξέλιξη αφού όπως έλεγαν η παρέμβαση Φίλη και Κυρίτση αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από τον αντιπολιτευόμενο τύπο με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εμφανίζεται ότι έχει πρόβλημα και στο εσωτερικό της γι αυτό το θέμα.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα πρέπει να ασχοληθεί με την υπόθεση Μουζάλα καθώς η λογική «Γιουροβιζιον» φαίνεται ότι κυριάρχησε και στην ψηφοφορία που έγινε στο συμβούλιο της Ευρώπης για την θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων αφήνοντας τον Έλληνα υποψήφιο εκτός τριάδας. Καθώς πάντως ο Πρωθυπουργός ε χει αποφασίσει να αλλάξει την ηγεσία του υπουργείου μεταναστευτικής Πολιτικής όλα δείχνουν ότι μέχρι και το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν αλλαγές μικρής κλίμακας στο κυβερνητικό σχήμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ