Έκτακτη επιχορήγηση για φάρμακα και υλικά ζητεί ο Κικίλιας

Έκτακτη επιχορήγηση για φάρμακα και υλικά ζητεί ο Κικίλιας

Έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να ενισχυθούν οι προϋπολογισμοί όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας για το 2019 ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών ο Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας έχει ήδη από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου επιδοθεί σε έναν πολύ «σκληρό» αγώνα δρόμου, προκειμένου τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας να μην ξεμείνουν από την οικονομική δυνατότητά τους να συνεχίσουν να προμηθεύονται φάρμακα, αλλά και υγειονομικό υλικό πάσης φύσεως.

Το αίτημα του Βασίλη Κικίλια προς το υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται, πάντως, να βρει την αντίθεση των δανειστών, καθώς τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μας παρακολουθούνται στενά.

Ήδη, ο Βασίλης Κικίλιας έχει προχωρήσει, σε συνεργασία με τον γενικό διευθυντή οικονομικών του υπουργείου Υγείας Θεόδωρο Κοματά, στην αναμόρφωση των προϋπολογισμών σειρά ιδρυμάτων της χώρας μας, τα οποία έφθασαν στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στα πρόθυρα της εξάντλησης των κωδικών των προϋπολογισμών τους για την προμήθεια φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι, σε υπόμνημα, το οποίο κατέθεσε στο πρωθυπουργικό γραφείο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) υποστηρίζει ότι τα χρέη των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας έχουν από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου ξεπεράσει το… 1 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι τα εν λόγω χρέη ξεπερνούν μόλις τα 600.0000 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS