Εκλογές το φθινόπωρο του 2018 -Με δραματικούς τους κοινωνικούς δείκτες για την κυβέρνηση

Εκλογές το φθινόπωρο του 2018 -Με δραματικούς τους κοινωνικούς δείκτες για την κυβέρνηση

Η συμφωνία με τους δανειστές -μέσω των νέων επώδυνων μέτρων για την ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως για τους συνταξιούχους, ακόμη και για τα χαμηλά εισοδήματα- έρχεται να διαμορφώσει ένα άλλο κλίμα που επηρεάζει τόσο τον χρόνο των εκλογών όσο και την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακάμψει, καθώς όπως αποκαλύπτουν δημοσκόποι στo «ysterografonews.gr» ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναντίον του όλα τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών και, κυρίως, τους λεγόμενους κοινωνικούς δείκτες.

Όπως υποστηρίζουν δημοσκόποι που έδωσαν στο «ysterografonews.gr» την δυσμενή για τον ΣΥΡΙΖΑ εξέλιξη των κοινωνικών δεικτών, η συμφωνία που επιτεύχθηκε:

-Δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση και στο κυβερνών κόμμα να επιβιώσουν το 2017.

- Έχει μπροστά της ένα περιθώριο 16 μηνών μέσα στο οποίο, όπως έχει προκύψει από την συμφωνία, δεν θα λάβει μέτρα και που μέσα στο οποίο θα επιχειρήσει να σταθεροποιήσει λίγο τα πράγματα με το ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων που η ίδια η κυβέρνηση πάντως έχει μπλοκάρει.

- Ο συνδυασμός των παραπάνω δύο στοιχείων οδηγεί τους δημοσκόπους στο συμπέρασμα ότι από την άνοιξη του 2018 θα αρχίσει έντονη συζήτηση για εκλογές, τις οποίες προσδιορίζουν για το φθινόπωρο του 2018. Άλλωστε για τις εκτιμήσεις αυτές θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η δήλωση Τσακαλώτου ότι το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και για το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί ένας άλλος μηχανισμός.

Όμως, μέσα στο προσεχές διάστημα η κυβέρνηση πρέπει να μεταβάλει τις αρνητικές σε βάρος της συνθήκες, παρά το γεγονός ότι πεποίθηση των δημοσκόπων είναι ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξει τη νσυμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησής του.

Μη αναστρέψιμο κλίμα
Σύμφωνα με τελευταίες μη δημοσιευμένες έρευνες της κοινής γνώμης, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε πραγματική απόγνωση γεγονός που όπως επισημαίνουν αναλυτές δημοσκοπήσεων αυτό σημαίνει δύο τινά:

Πρώτον ότι έχουν περιοριστεί δραματικά τα περιθώρια ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ και το κλίμα είναι μη αναστρέψιμο και, δεύτερον, ότι κάθε εβδομάδα που περνάει, τόσο περισσότερο πλησιάζει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να κάνει κάτι το ιδιαίτερο ώστε να επιταχύνεται η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικώς.

Η μεγάλη απογοήτευση της ελληνικής κοινωνίας από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε όλους τους Κοινωνικούς Δείκτες των δημοσκοπήσεων (ποσοστά αισιοδοξίας, ατομικές και οικογενειακές (good will factor), συναισθηματικοί δείκτες, ικανοποίηση από την κυβέρνηση) με τους αναλυτές των εταιριών να παρατηρούν ότι:

(α) Ο μήνας Μάρτιος υπήρξε ο χειρότερος από πλευράς ΟΛΩΝ των συγκεκριμένων δεικτών, από το 2009 μέχρι σήμερα, δηλαδή από τότε που στις έρευνες περιλαμβάνονται και οι κοινωνικοί δείκτες.

(β) Ορισμένοι δείκτες του 2009 παραμένουν με μεγάλη διαφορά καλύτεροι από τους σημερινούς!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ