Εκλογές και αστάθεια προβλέπουν οι ξένοι

Εκλογές και αστάθεια προβλέπουν οι ξένοι

Το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα αποτυπώνεται σε σειρά αναφορών των ξένων πρεσβειών -όπως γίνεται συνήθως λήγοντος του έτους- προς τις κυβερνήσεις των χωρών που εκπροσωπούν αλλά και από εκτιμήσεις που κάνουν διεθνή think tanks, για το 2017.


Σύμφωνα με τις αναφορές και τις εκτιμήσεις αυτές, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί η διενέργεια πρόωρων εκλογών αλλά και η πολιτική αστάθεια.
Ειδικότερα, όσον αφορά την αστάθεια λαμβάνουν ότι η ενίσχυση των αντιπολιτευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα κάνει το αποτέλεσμα των τυχόν πρόωρων εκλογών αβέβαιο με δεδομένη την πιθανή διασπορά ψήφων σε πλείονα κόμματα.

Πάντως οι ξένοι διπλωματικοί κύκλοι λαμβάνουν επίσης υπόψιν στις προβλέψεις τους το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι καθώς περνάει ο χρόνος παραμονής του στην εξουσία, επωμίζεται, όπως δείχνουν και ολες οι δημοσκοπήσεις, βαρύτατο πολιτικό κόστος εξ αιτίας των μέτρων που είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει. Επομενως γνωρίζει επίσης ότι η παραμονή του στην διακυβέρνηση της χώρας συνεπάγεται και όλο χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά, τα οποία του απομειώνουν, μετά από μία εκλογική ήττα, τον ρόλο που θα ήθελε να διαδραματίσει, ως μια ισχυρή αντιπόλιτευση. Διότι, κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας προσδοκά να υποστεί ανάλογη με εκείνον φθορά και μάλιστα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και έτσι να οδηγηθούμε και πάλι σε εκλογές, με απλή αναλογική αυτή τη φορά. Κάτι που πιστεύει ο κ.Τσίπρας ότι θα ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή, εν πάση περιπτώσει, θα δημιουργήσει τόσες δυσκολίες στον σχηματισμό μιας συμμαχικής κυβέρνησης ώστε να μην είναι δυνατόν να μη κληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε αυτή και επόμενως να βρεθεί και πάλι, δια της πλαγίας οδού, στην εξουσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ