Έκκληση Κικίλια να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες για την γρίπη

Έκκληση Κικίλια να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες για την γρίπη

Έκκληση να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες για την γρίπη έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού αλλά και την εμπέδωση εμβολιαστικής συνείδησης στους πολίτες.

«Ως υπουργός Υγείας, θα συνεργαστώ μεθοδικά και στοχευμένα με φορείς της επιστημονικής κοινότητας, για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και κυρίως για την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης. Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας», είχε δηλώσει παλαιότερα ο κ. Κικίλιας.

Ζήτημα ζωής ο εμβολιασμός

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους. «Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Αφορά, όμως, ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: Παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας».

Ήδη έχει ξεκινήσει η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την αξία του αντιγριπικού εμβολίου από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ζητώντας από τα μέλη του να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για τη θωράκιση του πληθυσμού, με δεδομένο ότι τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, δείχνουν ότι το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται είναι χαμηλό.

Ανεμβολίαστοι όσοι χρειάζονται νοσηλεία

Τα ετήσια στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που προσβάλλονται χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο και μάλιστα αρκετοί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς το 1/3 από αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ καταλήγουν.

Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών που χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία είναι ότι είναι όλοι ανεμβολίαστοι», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι υγειονομικοί έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πολίτες να νοσήσουν από γρίπη, ενώ μπορεί να αποτελέσουν την αιτία μετάδοσης της σε νοσηλευόμενους.

«Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται, εντούτοις εξακολουθεί να είναι χαμηλό», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο – σκούπα από τον Κικίλια

Στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης αναμένεται να δοθεί μέσα στην ημέρα νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Το νομοσχέδιο – σκούπα θα περιλαμβάνει όλες τις νέες διατάξεις – προσθήκες στον αντικαπνιστικό νόμο, τις διατάξεις για την ενοποίηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τη μετατροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) κ.ά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS