Δραγασάκης: Λάθος που αναθέσαμε το υπουργείο Οικονομικών στον Βαρουφάκη

Δραγασάκης: Λάθος που αναθέσαμε το υπουργείο Οικονομικών στον Βαρουφάκη

Στα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη βαριά εκλογική ήττα του 2019 αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας σαν μεγάλα λάθη την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Γιάνη Βαρουφάκη και την υποτίμηση των προϋποθέσεων άσκησης αριστερής πολιτικής.

Για τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Δραγασάκης αναφέρει σε συνέντευξή του στο tvxs ότι ήταν σημαντικό λάθος που ανατέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στον σημερινό επικεφαλής του ΜέΡΑ25, έναν άνθρωπο που, όπως λέει, «υποβίβαζε διαρκώς την πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές και αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, άνοιγε μέτωπα» .

Ο Γιάνννης Δραγασάκης λέει ακόμα ότι ήταν λάθος η ανάδειξη των - «πολύ σημαντικών και υπαρκτών» - σκανδάλων. Κι αυτό γιατί «συνέβαλλαν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι εμείς ασχολούμαστε με το παρελθόν ή έστω με το παρόν ενώ ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για το μέλλον».

Σε αντίθεση πάντως με τον Νίκο Βούτση που φάνηκε να μην συμφωνεί με την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, σε πρόσφατη τοποθέτησή του που άναψε φωτιές- αφού επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει- ο Γιάννης Δραγασάκης δεν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να επιδιώξει την διακυβέρνηση το 2015. «Η παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά με τη δική μας ψήφο θα καθιστούσε το ΣΥΡΙΖΑ συνυπεύθυνο για ότι έμελλε να συμβεί», λέει χαρακτηριστικά.

Για την μετεξέλιξη και την διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης λέει ότι ο σημερινός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «νέα φάση της ιδρυτικής του διαδικασίας», διαφωνεί με την εκλογή προέδρου από την βάση και επισημαίνει ότι ο κίνδυνος αποκοπής του κόμματος από τις κοινωνικές του αναφορές «δεν είναι μία «μόλυνση» που έρχεται μόνον από τα έξω - υπάρχει και εντός των τειχών».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS