Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη - Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη - Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας

Η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για να συναινέσει στην υπογραφή της παράνομης συμφωνίας με την αποστολή όπλων, εκτιμούν με ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Αναφέρουν μάλιστα ότι η ελληνική πλευρά έχει στη διάθεσή της στοιχεία για την αποστολή των όπλων στο λιμάνι της Λιβύης και γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης όσο και το πλοίο με το οποίο έγιναν.

Για την αίτηση της Τουρκίας στον ΟΗΕ να καταχωρήσει το μνημόνιο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επειδή η συμφωνία είναι άκυρη και παρότι είναι τελείως τυπικό, δεν θα έπρεπε να αναρτηθεί στον ΟΗΕ.

Η εκτίμηση των διπλωματικών πηγών έιναι ότι η Τουρκία δεν κατάφερε πολλά πράγματα, αλλά απέδειξε ότι είναι επαγγελματίας παραβάτης. «Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας;», τόνιζαν οι διπλωματικές πηγές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα θεωρεί οτι το ενδεχόμενο κυρώσεων απο την Ε.Ε σε βάρος της Λιβύης είναι κάτι που εξετάζεται αλλά προς το παρόν η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να το προχωρήσει. 

Σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς οι διπλωματικές πηγές αναφέρουν οτι αυτές ορίζονται από τις συνταγματικές υποχρεώσεις της χωρας, εννοώντας οτι καμία τουρκική πρόκληση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS