Δημοσκόπηση: Στα ύψη η δημοτικότητα Μητσοτάκη - Εμφανή σημάδια αισιοδοξίας

Δημοσκόπηση: Στα ύψη η δημοτικότητα Μητσοτάκη - Εμφανή σημάδια αισιοδοξίας

Η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στην κοινωνία, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης κατά τους δύο πρώτους μήνες, ενώ στα ύψη είναι η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αντίθετα, πολύ χαμηλές πτήσεις καταγράφει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της αντιπολιτευτικής τακτικής που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, δηλαδή «η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», είναι στο +10 τον Αύγουστο έναντι -24 τον Ιούλιο του 2019 και -33 τον Μάιο του ίδιου έτους.

Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% τα αποτιμά θετικά, το 30% ουδέτερα και το 15% αρνητικά.

4
5
1
263

Θετικές κρίσεις για το κυβερνητικό έργο

Συνολικά, το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.

Πιο συγκεκριμένα: Το 72% κρίνει θετικά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17% αρνητικά. Το 69% χαιρετίζει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 17%, διαφωνεί με τις κινήσεις της. Το 63% κρίνει θετικά τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 17% αρνητικά.
Το 60% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ το 25% διαφωνεί με τις ενέργειες σε αυτό τον τομέα.

Στα ύψη η δημοτικότητα Μητσοτάκη 

Πολύ υψηλή εμφανίζεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 74% των θετικών απόψεων, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το 38%. Ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34%, η Φώφη Γεννηματά με 33%.

Επίσης το 74% κρίνει θετικά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη, το 28% κρίνει θετικά την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.

Η παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις εξαγγελίες του, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.

Το 67% απαντά πως παρακολούθησε ή άκουσε κομμάτι των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες

Τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:  Οικονομία 26%, Ανεργία 24%, Προσφυγικό 13%, Ιατρική Περίθαλψη 6% και Παιδεία 5%.




googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ