Κοτζιάς: Τον Φεβρουάριο η ελληνική πρόταση για τα Σκόπια

Κοτζιάς: Τον Φεβρουάριο η ελληνική πρόταση για τα Σκόπια

Στον πυρετό του Σκοπιανού η κυβέρνηση, αλλά και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Ειδικού Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς  στη χώρα μας.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντας εκτός πραγματικότητας όσα λέγονται περί «σαλαμοποίησης» του θέματος , πρότεινε ότι τα Σκόπια πρέπει να έχουν την συνταγματική τους ονομασία.  

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς, απορρίπτοντας τα περί ενδιάμεσης συμφωνίας, σημείωσε πως δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόταση Νίμιτς για σταδιακή χρήση του ενιαίου ονόματος της γειτονικής χώρας έως την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, προέκρινε ως καλύτερη λύση η λέξη που θα συμφωνηθεί για σύνθετη ονομασία να μην είναι στα αγγλικά, αλλά στα σλαβικά και αμετάφραστη.  

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα σύμφωνο στη βάση μιας θετικής ατζέντας ανάπτυξης των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, με πρώτο μήνυμα το τέλος του αλυτρωτισμού, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο και θα αφορά σημεία-προτάσεις που έχει βάλει ο Μ.Νίμιτς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ