Δημήτρης Οικονόμου: Επανασυνδέθηκε το 90% των διακοπών ρεύματος - Εντός των ημερών η ΚΥΑ για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

Δημήτρης Οικονόμου: Επανασυνδέθηκε το 90% των διακοπών ρεύματος - Εντός των ημερών η ΚΥΑ για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

«Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί, ενώ εντός των ημερών θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου, που κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, τόνισε ότι για το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2020:

- Από 75.000 αιτήματα που έχουν υποβληθεί για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά 48.000.

- Από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000.

«Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί και μόνο για το 10% δεν έχει γίνει, και μέσα σε αυτούς υπάρχουν -μην ξεχνάμε- οι στρατηγικοί κακοπληρωτές», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κοροναϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι "λεφτόδεντρο" δεν υπάρχει», ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS