Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μπροστά η ΝΔ με 17,5% από το ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Μπροστά η ΝΔ με 17,5% από το ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 17,5%, καθώς συγκεντρώνει 33% έναντι 15,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα:

Πρόθεση ψήφου

ΣΥΡΙΖΑ 15,5%
ΝΔ: 33%
ΧΑ 7,5%
Δημοκρατική συμπαράταξης: 6,5%
ΚΚΕ 7%
ΠΟτάμι 2%
ΑΝΕΛ 2%
Ενωση Κεντρώων 2%

2017 04 10 20.19.21

Τo 19% των ερωτηθέντων θέλει να εξαντλήσει το τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, 30% επιθυμεί πρόωρες εκλογές, 38% θέλει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ 13% απαντά κάτι άλλο ή δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 20% των ερωτώμενων επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις επόμενες εκλογές, το 36% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, 13% απαντά αυθόρμητα ότι θέλει οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας ενώ 31% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

To 86% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, 8% προς τη σωστή και 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Μόνο το 18% συμφωνεί ότι ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές για την εθνική υπερηφάνεια και το καλό της χώρας, ενώ το 73% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας καθυστερεί να ολοκληρώσει τη β’ αξιολόγηση γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος και θέλει να παραμείνει στην εξουσία. 9% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ