Δανέλλης: Aν δεν παράγουμε εθνικό πλούτο δεν θα επιτύχει κανένα σχέδιο για το Ασφαλιστικό

danellis potami

Στην παραγωγή εθνικού πλούτου βρίσκεται η οριστική λύση του ασφαλιστικού ζητήματος, υπογραμμίζει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος επισημαίνει ότι χωρίς ανάπτυξη πολύ σύντομα θα καταρρεύσει οποιοδήποτε σχέδιο ψηφιστεί από τη Βουλή.

Μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση" με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Δανέλλης τόνισε: "Αν δεν παράγουμε εθνικό πλούτο, αν δεν δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική απάντηση. Σε ένα, σε δύο, σε τρία χρόνια θα το έχουμε μπροστά μας πάλι υπό κατάρρευση, όποια λύση και αν δώσουμε σήμερα".

Απέδωσε τα βασικά αίτια της κατάρρευσης του ασφαλιστικού στο δημογραφικό, στην αύξηση της ανεργίας και στο γεγονός ότι κάθε κοινωνική ομάδα επιτύγχανε ευνοϊκή μεταχείριση, εκμεταλλευόμενη τις πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση. "Σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετώπισαν προβλήματα με το ασφαλιστικό, πιθανόν μικρότερης κλίμακας, εμείς δεν έχουμε πλέον και τον απαραίτητο χρόνο να μεταρρυθμίσουμε το ασφαλιστικό με ένα διάλογο κοινωνικό" είπε και πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις, οι κοινωνικοί φορείς, αλλά και οι ασφαλισμένοι απέφευγαν να αντιμετωπίσουν εδώ και δεκαετίες το ασφαλιστικό.

Ο κ. Δανέλλης κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι έστω και τους τελευταίους, ελάχιστους -όπως είπε- μήνες, που είχε στη διάθεσή της η χώρα να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό, δεν ήρθε σε ουσιαστικό διάλογο. "Ουσιαστικό διάλογο και όχι με την ανακοίνωση ότι αυτό είναι το σχέδιο στο οποίο καταλήξαμε. Και σε καλώ στο όνομα της υπευθυνότητας και της εθνικής αίσθησης ευθύνης να το ψηφίσεις. Δεν είναι ορθόδοξο ως προς την επίτευξη της συνεννόησης κάτι τέτοιο", υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι θα γίνει ουσιαστική συζήτηση, κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού το Φεβρουάριο από τη Βουλή, γεγονός που -όπως υπογράμμισε- θα δώσει τη δυνατότητα στο "Ποτάμι" να καταθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις σε επί μέρους θέματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ