Δ. Αβραμόπουλος: Απάνθρωπη η κατάσταση στη Λιβύη

Δ. Αβραμόπουλος: Απάνθρωπη η κατάσταση στη Λιβύη

Στην ανάγκη μια ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής στάθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χαρακτήρισε απάνθρωπη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος επεσήμανε ότι «χρειαζόμαστε παγκόσμιες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε παγκόσμια προβλήματα και προκλήσεις».

Όπως είπε, δεν υπήρχε κατά το παρελθόν πολιτική ή στρατηγική για τη μετανάστευση, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν περισσότερα και πρέπει να συνεργαστούμε για να πετύχουμε». Σημείωσε εξάλλου ότι το μεταναστευτικό δεν είναι εθνικό, περιφερειακό ή ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά παγκόσμιο ζήτημα.

«Η Ευρώπη έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι», επεσήμανε και απηύθυνε κάλεσμα για περισσότερη και πιο ισχυρή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με τους οποίους έχουμε τον ίδιο στόχο. Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην περιοχή και στη Λιβύη, να είμαστε αυτοί που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ενότητας στη χώρα».

Υπογράμμισε, δε, ότι η συνεργασία με τρίτες χώρες, ιδιαίτερα με τις χώρες της βόρειας Αφρικής, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ