Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16

Βουλή: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» που αφορά, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των F-16, την «εν συνεχεία υποστήριξη» (Follow-On Support/FOS) των Mirage-2000, τα Ελληνικά Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά σε σχέση με το πρόγραμμα των υποβρυχίων Type-214AIP, αλλά και θέματα που αφορούν τους ΕΜΘ, καθώς και μετατάξεις και ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ).

Το νομοσχέδιο, στον τομέα της αεροπορικής άμυνας και ετοιμότητας προβλέπει επαύξηση της επιχειρησιακής απόδοσης και δυναμικής των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσω της αποδοχής της πρότασης του κατασκευαστή των αεροσκαφών Lockheed Martin για την υλοποίηση απαραίτητων προγραμμάτων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης.

Τα προγράμματα αυτά είναι συνολικής αξίας 279.710.000 δολαρίων επ' ωφελεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Για την υποστήριξη και την διατήρηση υψηλής διαθεσιμότητας και αποδοτικότητας του οπλικού συστήματος των αεροσκαφών τύπου Mirage 2000-5 σε βάθος επταετίας, προβλέπεται η έγκριση τριών σχεδίων συμφωνιών FOS με τις τρεις κατασκευάστριες εταιρείες. Η συμφωνία με τις κατασκευάστριες εταιρείες για τα Mirage 2000 είναι ύψους 260.050.000 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS