Βαρουφάκης: Ανταλλαγή ομολόγων και όχι διαγραφή του χρέους σχεδιάζαμε με τον Τσίπρα [video]

varoufakis tsipras 4«Για ποιον χτυπά η καμπάνα»; Με το ερώτημα αυτό μένει όποιος διαβάσει προσεχτικά τις δύο μακροσκελείς απαντήσεις (στα αγγλικά) του Γιάνη Βαρουφάκη στο ντοκιμαντέρ του Πολ Μέισον #thisisacoup και τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «A Greek Drama». Ο πρώην υπουργός αντικρούει λεπτό- λεπτό στους ισχυρισμούς των δημοσιογράφων, δίνοντας τη δική του εκδοχή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζει το τρίτο μνημόνιο «συμφωνία παράδοσης» και υποστηρίζει ότι «ούτε ένα σεντ» (από τα 86 δις ευρώ) δε θα μπει στη χώρα, καθώς τα περισσότερα χρήματα θα δοθούν ξανά πίσω στους δανειστές προκειμένου να εξυπηρετηθεί το μη βιώσιμο χρέος. Μια προσποίηση, σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιεί ο ίδιος, την οποία πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι Έλληνες.

O Βαρουφάκης για το #thisisacoup

Απαντώντας στον Πολ Μέισον ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαντλεί τις λέξεις που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να διαφωνήσει. «Μη αληθές, ανακριβές, λάθος, ψέμα» κοκ, είμαι μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο ξεκινά τα σχόλιά του για το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ. Αρχικά αντικρούει τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου πως ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματευόταν την επέκταση του προγράμματος διάσωσης. «Untrue» λέει ο πρώην υπουργός και υποστηρίζει ότι η εντολή ήταν να διαπραγματευτούν μία νέα συμφωνία. To «ανακριβές» γίνεται «wrong» (σ.σ. Λάθος) για τη φράση του Πολ Μέισον ότι ως υπουργός δεχόταν ότι του έβαζαν στο τραπέζι για να αποφύγει το bankrun. Χαρακτηρίζει νίκη της ελληνικής πλευράς τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, επειδή αντί για τον όρο MoU είχε την αναφορά σε νέα λίστα μεταρρυθμίσεων. Μια συμφωνία που ο Πολ Μέισον περιέγραψε ως... φριχτή- τρομαχτική!

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ