Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν δείχνει νευρικότητα που δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους

Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν δείχνει νευρικότητα που δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους

Την άποψη ότι ο Ταγίπ Ερντογάν επιδεικνύει έντονη νευρικότητα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε επαφές με την Ιταλία για γεωτήσεις στην Μεσόγειο, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «ο Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις». Παράλληλα, εκτίμησε ότι «τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος επιδεικνύει έντονη νευρικότητα με τις δηλώσεις, η οποία δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κρατήσει την ψυχραιμία της και να μην απαντά σε όλα αυτά. Υπογράμμισε, επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας επιταχύνοντας τις κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας.

Απαντώντας για τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την στρατιωτική επιχείρηση της επιτήρησης της εκεχειρίας. «Όταν αποφασιστεί θα δούμε πως θα συμμετέχουμε στην επιτήρηση της εκεχειρίας. Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικτοί στο να το συζητήσουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Τέλος, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έδειξε μια αποφασιστικότητα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εξελίξεις με τις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση» οπότε στο μέλλον δεν επιφυλάσσεται αποκλεισμός της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ