Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα διεκδικεί κονδύλια για να καλύψει το κενό αποεπένδυσης

Η Ελλάδα διεκδικεί περισσότερα κονδύλια από το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27, προκειμένου να καλύψει το κενό αποεπένδυσης μετά την πολυετή οικονομική κρίση, ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, ανέφερε πως «συζητάμε έναν κοινοτικό προϋπολογισμό που είναι σημαντικά περιορισμένος, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, και δεν ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία των Ευρωπαίων πολιτών για περισσότερη Ευρώπη».

Λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Mιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως «υπάρχουν οι χώρες που θεωρούνται καθαροί "συνεισφορείς", που δεν θέλουν να ανεβεί η συνεισφορά τους πάνω από το 1% του ΑΕΕ».

«Εμείς πάμε με μία πολύ φιλόδοξη ατζέντα», ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για να προσθέσει:«Η χώρα μας, που έχει υποστεί αυτήν τη φοβερή μείωση κατά 25% του ΑΕΠ, διεκδικεί περισσότερα κονδύλια από ό,τι την προηγουμένη περίοδο, ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό της αποεπένδυσης. Οι πρώτες προτάσεις αναφορικά με τη συνοχή δείχνουν πως πάμε κάπως καλύτερα, αλλά διεκδικούμε κονδύλια και σε άλλους τομείς, όπως η ασφάλεια και το μεταναστευτικό».

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 JOHNS HOPKINS CORONAVIRUS RESOURCE CENTER

covid 19 map

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS