Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας είναι ο τυφώνας «Ίρμα» για την Ελλάδα

Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας είναι ο τυφώνας «Ίρμα» για την Ελλάδα

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ανακοίνωση της Eldorado Gold για την αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα, αλλά και με αιχμή την παρουσία του στην 82η ΔΕΘ, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

«Ο κ. Τσίπρας είναι για την Ελλάδα ό,τι είναι ο τυφώνας Ίρμα για την Αμερική, καταστρέφει ό,τι βρει στο διάβα του» ανέφερε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως το Σαββατοκύριακο ειπώθηκαν από το στόμα του Πρωθυπουργού «τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις».

Έκανε επίσης λόγο για «επενδυτικό κρεσέντο του κ. Τσίπρα» και, όπως είπε, «έρχεται πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις", η Eldorado Gold, με πάνω από 1.100 εργαζόμενους, φορολογία η οποία πληρώνει έξοδα του ελληνικού κράτους, περιβαλλοντικά έργα κ.λ.π. να πει ότι αναστέλλει τις εργασίες της κι αποχωρεί».

Υπενθύμισε παράλληλα πως «υπάρχει και το νέο μπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό για λόγους αρχαιολογικούς» εκφράζοντας την εκτίμηση πως αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα.

«Εμείς στηρίζουμε καθαρά και χωρίς αστερίσκους, μια επένδυση που φέρνει έσοδα στο ελληνικό κράτος που φέρνει θέσεις εργασίας που μεγαλώνει το ΑΕΠ που δίνει δουλειές, για τους πολλούς» επισήμανε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως εννοεί αυτά που λέει «α λά καρτ». «Χαμογελάει στον κόσμο και λέει αυτά τα απίστευτα ψέματα τα οποία ακούσαμε το Σαββατοκύριακο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα με την ιδιωτική οικονομία, με την ελεύθερη οικονομία με τις επενδύσεις και με όποιον τις φέρνει. Δεν μπορούν δεν ξέρουν και δεν θέλουν» είπε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας είναι ο δημιουργός της γενιάς των 360 ευρώ.

«Είναι αυτός ο οποίος έκανε, ότι δεν άκουγε τους Γάλλους επιχειρηματίες που μόλις, προχθές, του έλεγαν ότι υπάρχουν αναχώματα από το κράτος, γραφειοκρατία καθυστερήσεις, κι έτσι δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη. Είναι αυτός που βούλιαξε το ΕΣΠΑ και το έφθασε στο 23% απορρόφηση, είναι αυτός ο οποίος, μιλάει για ανάπτυξη, στις τράπεζες όταν τις έχει σε capital controls, αυτός ο οποίος έχει μειώσει το αφορολόγητο, έχει κόψει τις συντάξεις, αυτός ο οποίος με την πολιτική του, μιλάει τώρα για πολιτική σταθερότητα, όταν δύο φορές πήγε της χώρα σε εκλογές το '15 και σε δημοψήφισμα» συμπλήρωσε.

Παρατήρησε ακόμη πως «χρειάστηκε δύο μνημόνια 100 δισ. να χρεωθεί η ελληνική οικονομία, να χάσουν χιλιάδες άνθρωποι τις δουλειές τους και να δυστυχεί ο Έλληνας ακόμα μέσα στα μνημόνια, προκειμένου ο κ. Τσίπρας μετά από 2,5 χρόνια, έστω στο επίπεδο της ρητορικής να καταλάβει ότι έχει κάνει τραγικό λάθος».

«Δεν ψάχνουμε μαθητευόμενο μάγο, ψάχνουμε πρωθυπουργό, με πυγμή, με δύναμη, με σχέδιο να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Κι αυτός δεν είναι ο κ. Τσίπρας» συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., ενώ αναφερόμενος στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τόνισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει για «πάση θυσία μείωση της φορολογίας με παράλληλη μείωση των δαπανών του κράτους, ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, και δυνατότητα μέσα από αυτό το δημοσιονομικό που θα δημιουργηθεί, να έρθουν δουλειές για τους πολλούς, πάταξη της γραφειοκρατίας, εμπροσθοβαρές επενδυτικό οικονομικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να μεγαλώσει το πορτοφόλι του Έλληνα, το ΑΕΠ της χώρας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ