Αυτοψία Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ: Με κάρτα θα μπαίνει ο κόσμος - Από Πέμπτη θα γεμίσουν με αντισηπτικά τα ράφια

Αυτοψία Γεωργιάδη σε σούπερ μάρκετ: Με κάρτα θα μπαίνει ο κόσμος - Από Πέμπτη θα γεμίσουν με αντισηπτικά τα ράφια

Σούπερ μάρκετ στην Νέα Χαλκηδόνα επισκέφτηκε το πρωί ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Από σήμερα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ, μετά την εξόρμηση των πολιτών που γέμισαν τα καταστήματα το Σάββατο, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επιπλέον έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό. Ο κ. Γεωργιάδης στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο σούπερ μάρκετ, τόνισε, όσον αφορά την έλλειψη στα αντισηπτικά, πως από την Πέμπτη τα ράφια θα είναι γεμάτα, ενώ έδωσε ορισμένες λεπτομέρειες όσον αφορά τα νέα μέτρα για την έλευση των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ.

«Υπάρχει επάρκεια στα ράφια, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συνωστισμού. Από την Πέμπτη θα υπάρχει ομαλότητα και στα αντισηπτικά», τόνισε ο υπουργός.

«Από σήμερα είναι σε εφαρμογή τα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ. Θα τα ελέγχουμε καθημερινά. Στα σούπερ μάρκετ θα υπάρχει κάρτα εισόδου αριθμημένη. Έχει γίνει διαίρεση των τετραγωνικών του μαγαζιού για να γνωρίζουμε πόσοι πελάτες μπορούν να μπουν. Όποιος πελάτης θα μπαίνει μέσα θα παίρνει κάρτα και θα αφήνει μετά την κάρτα. Πίσω από την κάρτα υπάρχουν οδηγίες που έχουμε εκδώσει. Κάθε μισή ώρα θα υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα προσέρχονται οι πελάτες. Κανείς δεν θα μπαίνει μέσα χωρίς κάρτα. Πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Η επάρκεια είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, να πέφτει ο κόσμος ο ένας πάνω στον άλλο», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι μάχη που πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε. Επαναλαμβάνω, όλοι μας πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Για την αισχροκέρδεια, ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας. Αν υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, τα πρόστιμα θα είναι εξοντωτικά».

Τα νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει φέρει η κυβέρνηση, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν πως η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται, τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους, ενώ οφείλουν να αναπτύξουν μηχανισμούς ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων με φυσικά ή τεχνικά/ ψηφιακά μέσα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης στους χώρους στάθμευσης.

Επίσης, στις εισόδους των καταστημάτων, θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους καταναλωτές. Πρόσθετα, οι διοικήσεις των καταστημάτων θα φροντίζουν οι χώροι να αερίζονται με τεχνικά ή φυσικά μέσα και σε τακτά χρονικά διαστήματα να απολυμαίνονται τα σημεία εναπόθεσης των προϊόντων, ταμειακών μηχανών, τερματικών σταθμών κλπ, ενώ ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων θα πρέπει γίνεται καθ' όλη την διάρκεια του εικοσιτετράωρου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS