Αβραμόπουλος: "Πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος συνεννόησης σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη"

Αβραμόπουλος: "Πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος συνεννόησης σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη"

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμμετέχει σήμερα στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ που πραγματοποιείται στη Μάλτα. Κύρια θέματα των συζητήσεων είναι η μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, που περιλαμβάνει την αναθεώρηση του Δουβλίνου, τον κανονισμό Eurodac και τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου, όπως και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αύριο, ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει σε διάσκεψη για τα αγνοούμενα παιδιά-μετανάστες.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ατύπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Σήμερα, πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος συνεννόησης σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη. Ήρθε η στιγμή για όλους μας να ερμηνεύσουμε την έννοιά της με τον ίδιο τρόπο. Είναι απολύτως αναγκαίο.

Χρειαζόμαστε επίσης αλληλεγγύη και στον τομέα της ασφάλειας. Σήμερα θα κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός σε ό,τι αφορά την ενίσχυση και την εμβάθυνση της συνεργασίας μας, της ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και της διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων μας. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια των πολιτών μας.

Εδώ και έναν χρόνο, συζητούμε επανειλημμένα για την αλληλεγγύη. Πρέπει στο τέλος της ημέρας, όλοι μαζί, με πνεύμα συνεργασίας, να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε.

Δεν είμαστε στο σημείο που βρισκόμασταν ενάμιση χρόνο πριν. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί που επιθυμούμε. Πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένες και αξιόπιστες λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών μας σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της διαχείρισης της μετανάστευσης, των κοινών Ευρωπαϊκών μας συνόρων, καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας."

https://www.youtube.com/watch?v=XP1nXZxO2Dg&feature=youtu.be

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ