Αβραμόπουλος: Απειλή για την ενότητα της Ευρώπης είναι η άνοδος του εθνικισμού και της ξενοφοβίας [video]

Αβραμόπουλος: Απειλή για την ενότητα της Ευρώπης είναι η άνοδος του εθνικισμού και της ξενοφοβίας [video]

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και τον Ρίτσαρντ Κουέστ ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως η Ευρωπαική Ενωση βασίζεται σε αξίες και δεν κάνει διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, την εθνικότητα ή την προέλευση, ούτε στο μεταναστευτικό, ούτε στο άσυλο, ούτε σε κάποια άλλη πολιτική της. Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας κ. John F Kelly έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το εκτελεστικό διάταγμα του Προέδρου των ΗΠΑ δεν αφορά σε πολίτες της ΕΕ με διπλή υπηκοότητα, κάτι που αποτέλεσε τη βασική ανησυχία των ευρωπαίων, όπως είπε, τις μέρες αυτές. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσφατη απαγόρευση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα εωσότου η νέα κυβέρνηση επεξεργαστεί την πολιτική για τους πρόσφυγες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εθνικισμό ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι με πολλές σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2017. «Μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ενότητα και την συνοχή της Ευρώπης είναι η άνοδος του εθνικισμού και της ξενοφοβίας. Οι πολίτες μας ανησυχούν. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους, όχι να τις τροφοδοτούμε. Ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η ασφάλεια, το περιβάλλον και η οικονομία έχουν παγκόσμια διάσταση. Γι’ αυτό και πρέπει να δίνουμε ενωμένοι κοινές απαντήσεις» είπε ο Επίτροπος επισημαίνοντας ότι στη Μάλτα την Παρασκευή οι ηγέτες της Ευρώπης θα συζητήσουν το ζήτημα και θα πράξουν με μεγάλη υπευθυνότητα. «Για να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που είναι παγκόσμιο πρέπει να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ και τους άλλους παγκόσμιους εταίρους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

https://www.youtube.com/watch?v=H1mCgwt_0xo&feature=youtu.be

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ