"Άρχισαν τα όργανα" με νέο χάσμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς

tsakalotos740 2

Nέο διαφωνία με παραταρήθηκε στη χθεσινή συνάντηση των θεσμών (με την απουσία του ΔΝΤ) με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τα σημεία στα οποία υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές ήταν πρώτον για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπερταμείο, θέμα στο οποίο δεν υπήρξε συμφωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με την εκτίμηση της ελληνικής πλευράς «είμαστε κοντά».

Δεύτερον διαφώνησαν για τις 8 ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Κτιριακές Υποδομές, Αττικό Μετρό) που πρέπει να μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν είναι δεσμευτική η λίστα - η οποία, σημειωτέον, συμπεριλαμβάνεται στο τεχνικό μνημόνιο - ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «είναι υπό συζήτηση».

Οσον αφορά στο θέμα του ΟΤΕ που πρέπει επίσης να μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί προσωπικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον περασμένο Φεβρουάριο με επιστολή του στον Πιέρ Μοσκοβισί, δεν έχει γίνει ακόμη καθώς πρέπει να γίνει προηγουμένως συνεννόηση και με τους Γερμανούς σε σχέση με τις υπάρχουσες ρήτρες. «Και αυτό θα κλείσει γρήγορα» διαβεβαιώνει η ελληνική πλευρά.

Νωρίτερα, συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων το οποίο «σέρνεται» εδώ και πολλές αξιολογήσεις. Η Αθήνα υποστηρίζει ότι είμαστε «κοντά σε συμφωνία» ωστόσο υπήρξε προβληματισμός από πλευράς θεσμών ως προς τα «κουπόνια» ενίσχυσης που προβλέπει το ν/σ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ενστάσεις αφορούν σε ασφαλιστικές δικλίδες αναφορικά με το «πόθεν έσχες» των αγοραστών των κουπονιών, από κάποιο ποσό και πάνω.

Από την σημερινή σύσκεψη έλειπε – εκτός από την Βελκουλέσκου – και το υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Τρίτη, με πλήρη σύνθεση και των δύο πλευρών, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα και η προετοιμασία για την δεύτερη αξιολόγηση.

Η συνάντηση ορίστηκε για τις 10.00 και από την κυβέρνηση θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Θα ακολουθήσει (11.30) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ