Αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική - Κύκλοι ΝΔ: Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν»

Αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από την Προανακριτική - Κύκλοι ΝΔ: Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν»

Αποχώρησε λίγο πριν τις 16:30 από την επιτροπή προανακριτικής εξέτασης της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους συνηγόρους του, αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών και με το επιχείρημα αφενός ότι δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που ο ίδιος είχε προτείνει, αφετέρου ότι δεν έγινε η κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κύκλοι ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν»

Στην αποχώρηση Παπαγγελοπούλου αντέδρασε η ΝΔ μέσω κύκλων, οι οποίοι αποδίδουν την στάση του να αποχωρήσει στην δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται μπροστά στις νέες αποκαλύψεις σε βάρος του, παρ' ότι κατά τις ίδιες πηγές μέχρι και χθες, ο ίδιος εφέρετο να συναινεί στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι), προκειμένου μετά να αρχίσει η διαδικασία των ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή.

Πηγές αναφέρουν ότι πλέον οι εργασίες της προανακριτικής φαίνεται πως ολοκληρώθηκαν και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και συγγραφή του τελικού πορίσματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πόρισμα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο για τα αδικήματα σύστασης συμμορίας, δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου, εκβίασης, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κ.α.

Τίτλοι τέλους στην Προανακριτική

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ολοκληρώνονται οι εργασίες της προανακριτικής αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας και οι επόμενες 15 μέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής. Στη συνέχεια αυτό θα κατατεθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Ιούλιο θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ