Απεργία: Πορείες, χάος στους δρόμους -«Υποκινείται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ», λένε κυβερνητικά στελέχη

Απεργία: Πορείες, χάος στους δρόμους -«Υποκινείται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ», λένε κυβερνητικά στελέχη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πανελλαδική 24ωρη απεργία που προκήρυξαν εργατικές ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τραμ), με συνέπεια από το πρωί η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας να γίνεται μετ’ εμποδίων.

Να σημειωθεί ότι παρότι δεν είχε ανακοινωθεί, το προσωπικό του ΟΣΕ προχώρησε τελικά σε απεργία τα ξημερώματα της Τρίτης. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες που συνδέουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και ο Προαστιακός.

24ωρη απεργία: Ο «χάρτης» των πορειών και των συγκεντρώσεων

Η απεργία γίνεται με αφορμή τη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με το οποίο, όπως λένε τα συνδικάτα, η κυβέρνηση «θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκεντρώσεις σε δεκάδες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα πραγματοποιούνται τρεις απεργιακές πορείες από το ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στα Προπύλαια, Πρωτοβάθμια Σωματεία στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου) και την ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο -Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας αυτή τη στιγμή επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο σε αρκετούς δρόμους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας η κίνηση είναι αυξημένη στην Αθηνών-Λαμίας από ΚΤΕΛ έως της Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα, στην Μεσογείων προς Αθήνα, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη προς Αθήνα, στην άνοδο και την κάθοδο της Κηφισίας, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην άνοδο της Συγγρού.

Παράλληλα κλειστή είναι η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Βασιλίσσης Αμαλίας.

Απεργία: Οι κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη

Για την απεργία έχουν προγραμματιστεί οι εξής κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη:

10.30 Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία
10:30 Συγκέντρωση εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και πορεία
10:30 Συγκέντρωση και μοτοπορεία από διανομείς (ντελιβαράδες) στη συμβολή της Εγνατίας με την Αγίας Σοφίας
11:00 Διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, της ΕΔΟΘ, της Λαϊκής Ενότητας στο Αγαλμα Βενιζέλου

Την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί απεργιακές πορείες και συγκεντρώσεις σε πολλές ακόμη πόλεις όπως, μεταξύ άλλων, στην Πάτρα, το Ηράκλειο, στα Γιάννενα και στα Τρίκαλα.
Κυβερνητικά στελέχη: Εκτός λογικής τα αιτήματα

Ας σημειωθεί ότι χθες το βράδυ κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν με αιχμηρό τρόπο την σημερινή απεργία. «Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες "εργατοπατέρες" του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ», ανέφεραν.

«Βασικό αίτημα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΠΟΕ ΟΤΑ και των Σωματείων στον χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές.

Πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον Νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις.

Ας δούμε τον κατάλογο των αιτημάτων με τα οποία ουσιαστικά ζητούν την επιστροφή στην κατάσταση και τις αποδοχές προ Μνημονίων. Διαβάζουμε λοιπόν για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι «εργατοπατέρες» ζητούν:

Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία –Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική.

Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ.

Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί.

Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Τα αιτήματα αυτά είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής. Πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια από επαγγελματίες «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS