Νέοι εκβιασμοί από τον Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. μετανάστες στην Ευρώπη

Νέοι εκβιασμοί από τον Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. μετανάστες στην Ευρώπη

Τις απειλητικές ρητορικές προς την Ευρώπη συνέχιζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή αυτή τη φορά τις επικρίσεις για την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, καλώντας την Ευρώπη να συνέλθει ειδάλλως η χώρα του θα ανοίξει τις πύλες σε 3,6 εκατ. πρόσφυγες.

«Αν επιχειρήσετε να περιγράψετε την επιχείρησή μας ως μια κίνηση κατάληψης (σ.σ. της βόρειας Συρίας), θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι «δεν ήταν ποτέ ειλικρινής και έχει «παίξει καθυστερήσεις» με την Τουρκία από το 1963 ότι θα γίνει μέλος της».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους είπε για την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «δεν πληρώνουν τα 3 δισ. ευρώ που υποσχέθηκαν στην Τουρκία ενώ η χώρα μας έχει ξοδέψει 40 εκατ. δολάρια χωρίς να πάρει τίποτα από την Ευρώπη».

Υπερασπιζόμενος την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία μετά από το κύμα διεθνούς κριτικής, υπογράμμισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, αντιμετωπίζοντας τον έλεγχο των Κούρδων, στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ υποστήριξε ότι από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης οπότε και ξεκίνησε, «έχουμε εξουδετερώσει 109 τρομοκράτες»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS