Ανησυχία ΚΚΕ για τις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο

Την ανησυχία του ΚΚΕ για τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Επισημάναμε τη μεγάλη ανησυχία μας για δύο επικίνδυνα ζητήματα που αφορούν την εμπλοκή του ΝΑΤΟ: Το πρώτο έχει να κάνει με τα προβλήματα της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο, της παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, του γκριζαρίσματος των ζωνών του Αιγαίου, που είναι πάγια επιδίωξη της τούρκικης πολιτικής και θέλει να την ενισχύσει τώρα με την παρουσία του ΝΑΤΟ, εδώ στην περιοχή, όλα αυτά τα προβλήματα που απειλούν νέα θερμά επεισόδια, νέες παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων» σημείωσε.

«Το δεύτερο ζήτημα» πρόσθεσε «είναι ότι ουσιαστικά το ΝΑΤΟ στηρίζει την Τουρκία στην αντιπαράθεσή της με την Ρωσία και τα προβλήματα που έχει με τους Κούρδους στην Συρία, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι εμπλοκής χωρών της περιοχής, όπως της χώρας μας, με την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ σε επεμβάσεις στην περιοχή αυτή, και μάλιστα, ως ένα βαθμό εδώ, και στο πλευρό της Τουρκίας για να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα».

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε και την ανησυχία του ΚΚΕ για το ζήτημα των hotspots.

Όπως είπε, είναι γεγονός ότι βεβαίως χρειάζονται κέντρα όπου να συγκεντρώνονται, να καταγράφονται, να περιθάλπονται οι ξεριζωμένοι, οι πρόσφυγες, και να γίνεται γρήγορα η καταγραφή για να πηγαίνουν γρήγορα στις χώρες προορισμού, στις χώρες που πρέπει να πάνε και όπου θέλουν.

«Όμως δυστυχώς ο τρόπος που επιλύεται αυτό από την ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, οδηγεί ουσιαστικά σε συνθήκες, σε κέντρα εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο ελληνικός λαός και οι ίδιοι βέβαια οι πρόσφυγες και μετανάστες» πρόσθεσε.

Επανέλαβε επίσης την πρόταση του ΚΚΕ «να υπάρχει γρήγορη μετακίνηση των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, είτε στα νησιά, κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους, όπως επίσης και το ζήτημα να λύνεται στις χώρες της πρώτης υποδοχής όπως είναι η Τουρκία κυρίως, η Ιορδανία, ο Λίβανος με ευθύνη της ΕΕ και με την σύμφωνη γνώμη και συγκεκριμένη βοήθεια του ΟΗΕ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ