Αντιπαράθεση Απ. Τζιτζικώστα – Γ. Μπουτάρη με φόντο το προσφυγικό

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, με φόντο το προσφυγικό.

Ο κ. Μπουτάρης άφησε αιχμές την Τρίτη για τη στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο θέμα των προσφύγων, διερωτώμενος «δεν έπρεπε κανονικά η Περιφέρεια να υποβάλει μια σειρά προτάσεων για στρατόπεδα ή χώρους του δημοσίου, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή από εδώ ως τα σύνορα; Πού είναι η Περιφέρεια;».

«Σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα και "μπουκώσουμε" η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον από την Πολιτική Προστασία. Δεν έχουν οι Δήμοι τέτοιες ικανότητες», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. Διευκρίνισε επίσης ότι «την Πολιτική Προστασία η Περιφέρεια την έχει, δεν την έχω εγώ».

Επιπλέον, καταλόγισε στον κ. Τζιτζικώστα ότι «δεν βγαίνει στα τηλέφωνα», ενώ υπογράμμισε ότι εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του και έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά και της Περιφέρειας και των υπολοίπων δημάρχων». Όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, πρέπει να γίνει μία προσπάθεια για να αντιληφθούν οι πολίτες ότι «δεν τρώνε ανθρώπους οι πρόσφυγες».

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε τον κ. Μπουτάρη να ασχοληθεί μόνο με «τα του οίκου του», ενώ του καταλόγισε ότι πιθανώς «έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό». Τόνισε επίσης ότι δεν έλαβε κλήση από τον κ. Μπουτάρη για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Δεν ξέρω πως μπορεί να το φαντάστηκε. Τα βλέπει λίγο θολά ίσως ο κ. Μπουτάρης στο συγκεκριμένο θέμα», τόνισε ο περιφερειάρχης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «όσες φορές μάλιστα ο κ. Μπουτάρης αποφάσισε να εμπλακεί σε πράγματα πέραν των αρμοδιοτήτων του, το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα» και τον κάλεσε να επικεντρωθεί στα ζητήματα του Δήμου του».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια «κόντρα» με τον δήμαρχο, απάντησε αρνητικά και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον κ. Μπουτάρη, ωστόσο επανέλαβε ότι «πρέπει να καταλάβει ότι είναι ο ένας από τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας και ας ασχοληθεί με τα του οίκου του».

Ο κ. Τζιτζικώστας παρατήρησε επίσης η Περιφέρεια δεν έχει καμιά απολύτως αρμοδιότητα για το ζήτημα του προσφυγικού και σημείωσε ότι από την κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση. Σε ό,τι αφορά την πολιτική προστασία, διευκρίνισε ότι σχετίζεται με καταστροφές και παρεμβαίνει όταν κινδυνεύουν οι πολίτες από κάτι. «Οι πρόσφυγες δεν είναι απειλή αυτή τη στιγμή. Οχι μόνο δεν είναι απειλή είναι ανθρώπινες ζωές» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το προσφυγικό κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις και έλλειψη διαλόγου με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ