Αντιδράσεις για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν την 13η σύνταξη

Αντιδράσεις για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν την 13η σύνταξη

Σάλος έχει προκληθεί από το πρωί με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία του Τύπου, ότι την 13η Σύνταξη που πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας τελικά πήραν και άλλοι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές της αντιπολίτευσης μιλούν στο parapolitika.gr για την «θλιβερή» όπως την χαρακτηρίζουν ανικανότητα της κυβέρνησης, να διαχειριστεί ακόμη και τα «ψίχουλα» που έδωσε στους συνταξιούχους και τα οποία βάφτισε «13η σύνταξη». Τονίζουν μάλιστα ότι την ώρα που 150.000 συνταξιούχοι μένουν στον αέρα εξαιτίας του αλαλούμ που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, η τακτική της κυβέρνησης εξακολουθεί να μαρτυράει την ανεπάρκειά της σε όλους τους τομείς.

Νότης Μηταράκης, ΝΔ: Έδωσαν το βοήθημα χωρίς κοινωνικά κριτήρια
Την προχειρότητα της κυβέρνησης και την προσήλωσή της σε επικοινωνιακά τρικ καταγγέλλει ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ και αναπληρωτής Τομεάρχης αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση Νότης Μηταράκης στα parapolitika.gr. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δικαιωθήκαν όσοι έλεγαν ότι το χριστουγεννιάτικο βοήθημα δόθηκε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς κοινωνικά κριτήρια. Και τελικά, όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν όσοι πραγματικά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά τώρα η Κυβέρνηση προχωρά σε μείωση κυρίων συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς».

Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ανίκανοι και για να μοιράσουν την σύνταξη-ψίχουλα
Η βουλευτίνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου υπογραμμίζει την ανικανότητα της κυβέρνησης ακόμη και να μοιράσει τα «ψίχουλα» που ισχυρίστηκε ότι θα δώσει ως 13η σύνταξη στους συνταξιούχου, ενώ καταγγέλλει όχι μόνο την διαδικασία που ακολουθήθηκε τότε, αλλά και τις εξελίξεις σήμερα με τους 150.000 συνταξιούχους που γίνονται έρμαιο του αλαλούμ που επικρατεί στον ΕΦΚΑ. Παράλληλα η κ. Χριστοφιλοπούλου εκτιμά ότι δεν είναι μόνο οι βουλευτές αλλά και άλλοι συνταξιούχου που έχουν απαλλαγεί για κάποιους λόγους από την σύνταξή τους ή δεν δικαιούνταν το βοήθημα κι όμως αυτό πιστώθηκε στο λογαριασμό τους. Αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου στο parapolitika.gr: «Η 13η σύνταξη που έτσι την βάφτισαν στην κυβέρνηση και στην ουσία ήταν ένα μικρό βοήθημα προς τους συνταξιούχους, είναι φανερό ότι έχει δοθεί με ανορθολογικό τρόπο. Άνθρωποι, όπως οι βουλευτές, αλλά και άλλοι για τους οποίους έχει ανασταλεί η σύνταξή τους μπορεί να έχουν πάρει το βοήθημα ενώ δεν το χρειαζόταν» αναφέρει και συνεχίζει την καταγγελία της « Η κυβέρνηση δεν είναι ικανή ούτε αυτό το ελάχιστο βοήθημα να το μοιράσει με τρόπο ορθολογικό. Είναι ντροπή της. Είναι ντροπή κυρίως γιατί τέτοιες μέρες υπάρχουν τόσο μεγάλες ανάγκες αλλά κυρίως υπάρχουν οι 150,000 συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ που περιμένουν να πληρωθούν» και καταλήγει: «Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται με τον τρόπο που μοίρασε αυτά τα ψίχουλα».

Γιώργος Αμυράς, Ποτάμι: «Αυτή είναι η Αριστερά, ανίκανη, πονηρή και συμφεροντολόγα»
Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίζεται στην κριτική του και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος τόνισε στα parapolitika.gr πως: «Την ώρα που η ανεργία ζει και βασιλεύει σε κάθε ελληνικό σπίτι, τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν 13ο μισθό, διορίζονται αβέρτα στο Δημόσιο και το παίζουν επαναστάτες εκ του ασφαλούς». Δηλώνει ο Γιώργος Αμυράς: Η υπόθεση Μπαλαούρα μιλά από μόνη της: την ώρα που η ανεργία ζει και βασιλεύει σε κάθε ελληνικό σπίτι, τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν 13ο μισθό, διορίζονται αβέρτα στο Δημόσιο και το παίζουν επαναστάτες εκ του ασφαλούς. Αυτή είναι όμως η Αριστερά, ανίκανη, πονηρή και συμφεροντολόγα. Η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο. Υγ. Ευτυχώς το σανό τελειώνει! Υγ2 Είναι καλό που οι Συριζανελ ανακινούν Προανακριτικές κι Εξεταστικές Επιτροπές, θα τους φανεί χρήσιμη η εμπειρία στο εγγύς μέλλον...».

Αριστείδης Φωκάς, Ένωση Κεντρώων: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει
Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει «άρον-άρον» και με προχειρότητα τις εντυπώσεις αναφέρεται και ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, ο οποίος πέρα από το χριστουγεννιάτικο βοήθημα της κυβέρνησης κάνει αναφορά και στα αναδρομικά που παίρνουν οι βουλευτές. «Το βοήθημα ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, η προχειρότητα του οποίου αποδεικνύεται σήμερα με τους τέσσερις συνολικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται... δικαιούχοι του επιδόματος που υποτίθεται θα έπαιρναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Και σ’ αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση λειτουργεί με το σύστημα... Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Ο κ. Φωκάς ωστόσο κάνει αναφορά και στα αναδρομικά που έχουν πάρει κάποιοι βουλευτές. «Μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση σε τέτοιου είδους προκλήσεις, όπως και το θέμα των αναδρομικών που δόθηκαν σε βουλευτές. Μιλάμε εδώ για τεράστια ποσά που φτάνουν τις 80.000 ευρώ και προκαλούν την κοινή γνώμη. Αντί για οποιαδήποτε τρικ, η κυβέρνηση θα πρέπει να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι ότι δεν παράγουμε πλούτο. Πρέπει να δωθούν κίνητρα στου ελεύθερους επαγγελματίες, στους νέους αγρότες και στους νέους ανθρώπους. Το να χρηματοδοτούμε ένα πανάκριβο δημόσιο δεν μας οδηγεί πουθενά. Εμείς πάντως πλάτη σ’ αυτήν την κυβέρνηση δεν πρόκειται να βάλουμε. Είναι αποτυχημένη. Αντί να σκίζουν τα μνημόνια όπως υποσχέθηκαν, αυτοί τα ανανεώνουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ