Τσίπρας: Aπέρριψε τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης - Ανοησίες Βαρουφάκη σχετικά με το δημοψήφισμα [video]

tsipras enikosΜε εμφανή τα σημάδια υποχώρησης μπροστά στην πίεση των δανειστών για μειώσεις στις συντάξεις, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, παραδεχόμενος εμμέσως ότι η εμπλοκή με το ΔΝΤ διαμορφώνει αβέβαιο τοπίο στη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Εξέφρασε μόνο την εκτίμηση ότι αυτό λογικά θα γίνει μετά τη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας. Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα, αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα και σαφή ορίζοντα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί μέχρι το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου. Δεν έκρυψε πάντως την έντονη δυσφορία του για τη στάση του ΔΝΤ, αποδίδοντας σε αυτό την εμπλοκή και την καθυστέρηση, ενώ επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφωνούν με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Παραδέχθηκε επίσης ότι δεν αποκλείει να μπει πλαφόν στο ύψος των συντάξεων, σημειώνοντας ότι «το όποιο πλαφόν έχει αποκλειστικά συμβολική αξία γιατί θα είναι μικρή η περικοπή δαπανών». Επισήμανε πάντως ότι οι δανειστές δεν έχουν θέσει ξεκάθαρα θέμα μείωσης των συντάξεων.

Σε μία έκρηξη οργής και εκνευρισμού πάντως, ζήτησε να σταματήσει η πλάκα περί μετατροπής του ΟΧΙ σε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Χαρακτήρισε «ανόητη», δε, την τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι η ελληνική κυβέρνηση στην πραγματικότητα επιθυμούσε να βγει το «ναι» στο δημοψήφισμα. «Την κριτική την δέχομαι, αλλά σε ηθικά ζητήματα δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου» υπογράμμισε. Εμμέσως πλην σαφώς, πήρε την ευθύνη για λάθος επιλογές προσώπων, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Βαρουφάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=g7yG6gzdwNE

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ