Η αλλαγή φύλου προκαλεί τριγμούς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Η αλλαγή φύλου προκαλεί τριγμούς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

To νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου, αναδεικνύεται ως το θέμα για το οποίο θα έρθει η πρώτη σύγκρουση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ αφού καθημερινά πλέον στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν.

Η εμπλοκή της Εκκλησίας μάλιστα στην υπόθεση αυτή καθώς και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στο Άγιο Όρος μετά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους μοναχούς περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα δεδομένου ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου έχει επενδύσει ιδιαίτερα στις σχέσεις του με την Εκκλησία.
Το γεγονός μάλιστα ότι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλά και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά του νομοσχεδίου δίνει ένα επιπλέον επιχείρημα στον υπουργό Άμυνας για να μην πιέσει όσα στελέχη του κόμματος του δεν επιθυμούν να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοθέτημα..

Σε πολιτικό επίπεδο πάντως η στάση των ΑΝΕΛ θα δημιουργήσει σοβαρά θέματα καθώς μόλις πριν από λίγο καιρό Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είχαν συμφωνήσει ότι πλέον δεν θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις από την πλευρά των ΑΝΕΛ στα νομοσχέδια που προτείνει η κυβέρνηση, όπως γινόταν στο παρελθόν. Καθώς μάλιστα η ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει δικό της νομοσχέδιο για το θέμα αυτό τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Να θυμίσουμε ότι η συζήτηση αυτή είχε γίνει μάλιστα μετά την πρόταση που είχε καταθέσει η ΝΔ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής και τον ρόλο του υπουργού στην υπόθεση Noor 1 και στην στήριξη που είχε δώσει ο πρωθυπουργός στον κυβερνητικό του εταίρο.

Προφανώς μετά από την στάση των βουλευτών των ΑΝΕΛ στο θέμα αυτό το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να επανεξετάσει την οποία συμφωνία έχει κάνει με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ προκειμένου να του διαμηνύσει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ