Αλλαγές στο Μαξίμου: Βορίδης στη θέση του Παπασταύρου και Κουτνατζής στη θέση του Μπρατάκου

Αλλαγές στο Μαξίμου: Βορίδης στη θέση του Παπασταύρου και Κουτνατζής στη θέση του Μπρατάκου

Ο Μάκης Βορίδης και ο Στέλιος Κουτνατζής αντικαθιστούν τους Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, στην κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στις αλλαγές στην σύνθεση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Σταύρου Παπασταύρου, με τον κ. Βορίδη να προσθέτει στις αρμοδιότητές του τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (πχ υπουργικού συμβουλίου). Τις παραπάνω αρμοδιότητες, ο υπουργός Επικρατείας θα τις ασκεί σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή, ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της ΓΓ Πρωθυπουργού, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Μπρατάκο. Αυτό σημαίνει πως επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

«Δημιουργούνται καθαροί ρόλοι στο Μέγαρο Μαξίμου»

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, σχετικά με την αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου, δημιουργούνται «καθαροί ρόλοι» και «ξεκάθαρες αρμοδιότητες σχετικά με το ποιος κάνει τι στο Μέγαρο Μαξίμου», κάνοντας λόγο για εσωτερική αναδιάταξη. Οι αλλαγές επηρεάζουν και το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς πλέον θα αριθμεί μείον δύο μέλη (ένας υπουργός και ένας υφυπουργός), καθώς οι αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης.

Σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών. Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού, μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του Πρωθυπουργού.

Τέλος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ