«Βόμβα» από Γιώργο Τσίπρα: Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα - Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρήσει

«Βόμβα» από Γιώργο Τσίπρα: Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα - Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρήσει

Ο Αλέξης Τσίπρας, με βάση τις αιχμές του, ορμώμενου από το βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου, Γιώργου Τσίπρα, υπονομεύτηκε μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τόσο των πρώτων εκλογών, στις 21 Μαΐου 2023, όσο και των δεύτερων, στις 2 Ιουλίου του ίδιου έτους.

«Επειδή είδα το βίντεο που κυκλοφόρησε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σημείο της τοποθέτησής της, ότι κανείς και από όσους την στηρίζουν δεν υπονόμευσε στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι σηκώνει αρκετή συζήτηση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα», επεσήμανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εκπροσωπεί καλύτερα τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό» τις καταγγελίες Αχτσιόγλου ότι δέχεται πόλεμο λάσπης. «Δηλαδή, όλο το προηγούμενο διάστημα νομίζω υπήρχε αρκετή μιντιακή προβολή από μεγάλα media υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, δεν θα έλεγα το ίδιο για τον Στέφανο Κασσελάκη» σχολίασε.

Αλέξης Τσίπρας: «Είναι γνωστό ότι υπήρχαν τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν να φύγει»

«Υπήρξε υπονόμευση στον Αλέξη Τσίπρα, δεν σας λέω από ποιους», ανέφερε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας: «Από ποιους δεν σας το λέω, υπονόμευση υπήρξε σίγουρα. Υπήρχαν σύντροφοι που ήθελαν να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του κόμματος».

«Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Ότι γενικά υπήρξαν τάσεις μέσα στο κόμμα που ήθελαν να φύγει ο Αλέξης, νομίζω είναι γνωστό. Έχει γραφτεί άλλωστε από πολλούς την περίοδο εκείνη» απάντησε αρχικά. Ερωτηθείς αν η κ. Αχτσιόγλου ήταν μεταξύ αυτών των τάσεων, ο κ. Τσίπρας τόνισε «δεν θα μπω σε αυτήν τη συζήτηση καθόλου». Όσο για τον αν υπήρξε το περίφημο sms, ο κ. Τσίπρας είπε «δεν το γνωρίζω καθόλου».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι απειλές περί διάσπασης δεν είναι και πολύ δημοκρατικές»

Ο Γιώργος Τσίπρας σημείωσε ότι είναι «άκαιρη συζήτηση» τα περί ενότητας την επόμενη μέρα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί καν η εκλογική διαδικασία. Ως εκ τούτου, επισήμανε, δεν έχει νόημα κανείς να μιλάει για κάτι τέτοιο. Προσέθεσε ωστόσο, ότι «ζήτημα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και από πριν, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

«Δηλαδή, δεν υπήρχε εκείνο το κλίμα, οι διαδικασίες, η λειτουργία τελοσπάντων του κόμματος με εξασφαλισμένη ενότητα. Δεν είναι κάτι πολύ καινούργιο. Τώρα, η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη και ο κίνδυνος να απολέσει μια δεδομένη νίκη η μία πλευρά πριν εμφανιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης και τα προγνωστικά τα οποία υπήρχαν, έχει δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ένταση. Νομίζω είναι λάθος να μένουμε σε ζητήματα στυλ, γιατί περισσότερο αυτό μπορεί να ενοχλεί κάποιο κόσμο» συμπλήρωσε.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει το κόμμα να προχωρήσει συντεταγμένα. «Είναι ένα κόμμα που δεν βρίσκεται στο μηδέν. Δεν είναι κάποιο κενό, έχει θέσεις, έχει απόψεις, έχει μια κατεύθυνση. Ορισμένα πράγματα προφανώς και θα αλλάξουν. Θα έχουμε μια διαδικασία δημοκρατική, με πλειοψηφίες, μειοψηφίες θα προχωρήσουμε μπροστά και νομίζω πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη διαδικασία. Αυτό έχω να πω μόνο. Οι απειλές περί διάσπασης δεν είναι και πολύ δημοκρατικές» ανέφερε.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν τίθεται ένα εκβιαστικό δίλημμα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «νομίζω ναι».

«Άλλωστε, ο ίδιος ο Στέφανος είναι ο μόνος που δήλωσε ότι ό,τι και να γίνει θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα παλέψει μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν καλό αυτή η δήλωση να γίνει από όλους. Και δεν εννοώ μόνο τους υποψηφίους, αλλά και από επώνυμα στελέχη που θέτουν έστω και εμμέσως τέτοια ζητήματα» τόνισε.

Σχετικά με την διεξαγωγή debate που ζήτησε η κ. Αχτσιόγλου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι υπήρξε συζήτηση για debate όλο το προηγούμενο διάστημα που ήταν υποψήφιοι οι πέντε και δεν υπήρξε ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο και υποστήριξε πως «η τελευταία στιγμή που ζητείται, ζητείται γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα».

«Για την πλευρά της κυρίας Εφη Αχτσιόγλου» είναι δύσκολα τα πράγματα, διευκρίνισε, ερωτηθείς σχετικά. «Είναι πιθανόν», απάντησε στον δημοσιογράφο, όταν τον ρώτησε αν η κ. Αχτσιόγλου ψάχνει σωσίβιο μέσω τηλεμαχίας.

Αλέξης Τσίπρας: Η απάντηση στο αν στηρίζει Στέφανο Κασσελάκη

Δεν προκύπτει από κάπου στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν αρνητικός σε καμία από τις υποψηφιότητες και τις πρώτες τέσσερις που είχαν ανακοινωθεί. Κράτησε μια καθαρά ουδέτερη στάση, στεγανά ουδέτερη και νομίζω αυτή τη στάση συνεχίζει και τώρα. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφορα σενάρια συνωμοσιολογίας που διακινούνται, αλλά τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως βάση» ανέφερε.

Ερωτηθείς, αν στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει αυτό που λέγεται στα κόμματα, ότι δεν περισσεύει κανείς, ο κ. Τσίπρας δήλωσε «όσο πιο συντεταγμένα και δημοκρατικά πάμε, περιληπτικά, δηλαδή, με βάση διαδικασίες πλειοψηφίας μειοψηφίας, τόσο το καλύτερο θα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα, συμπεριφορές ορισμένες που υπήρξαν στο παρελθόν, όταν ακόμη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στα πράγματα, δεν μας βοηθούσαν σε καμία περίπτωση είτε συμπεριφορές υπονόμευσης είτε συμπεριφορές (..), εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος σύντροφος που θα έπρεπε να φύγει προς Θεού, αλλά ότι υπάρχουν συμπεριφορές που μας κάνουν ζημιά, είναι προφανές, το λέει όλος ο κόσμος».

Απαντώντας στα σενάρια που κυκλοφορούν περί δήθεν στήριξης του κ. Κασσελάκη από την Αμερική και συγκεκριμένα κέντρα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά, «μα ποια είναι αυτά; Είναι μία κουβέντα που δεν έχει κανένα απολύτως έδαφος. Ποια είναι αυτά τα μέσα; Υπάρχει μία τάση, δεν είναι της χώρας μας, πιθανώς θα υπήρχε και σε άλλες χώρες, μία τάση συνωμοσιολογική, ανεύρεσης κάποιων που φύτεψαν τον Στέφανο Κασσελάκη στην Ελλάδα. Τα θεωρώ αστεία όλα αυτά. Η εικόνα είναι αυτή που βλέπει ο κόσμος δηλαδή και έχει παρουσιαστεί και ο Στέφανος Κασσελάκης για το τι είναι και τι δεν είναι. Έχει γύρω του στελέχη και αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ